"Printful" ieguldīs vairāk nekā četrus miljonus eiro ražotņu izveidē Lielbritānijā un Polijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzņēmuma "Printful" Rīgas ražotne un noliktava. Ilustratīvs foto
Uzņēmuma "Printful" Rīgas ražotne un noliktava. Ilustratīvs foto Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Draugiem Group" piederošais uzņēmums "Printful" gatavojas ieguldīt vairāk nekā četrus miljonus eiro jaunu ražošanas centru izveidē Lielbritānijā un Polijā, aģentūrai LETA pavētīja "Draugiem Group" pārstāvis Jānis Palkavnieks.

Viņš informēja, ka Lielbritānijā jaunais "Printful" ražošanas centrs atradīsies Birminghemas apkaimē, Vulverhemptonā, savukārt Polijā tas būs Lodžā. Plānots, ka jaunās ražotnes darbu sāks līdz šā gada beigām.

Šo centru kopējā platība būs gandrīz 200 000 kvadrātmetru, un plānots, ka šīs ražotnes radīs vairāk nekā 100 jaunu darbavietu jau to pirmajā darbības gadā.

Sākotnēji uzņēmums plāno ieguldīt teju 2,5 miljonus eiro jaunajā ražotnē Lielbritānijā, kur būs iekārtas apģērbu apdrukai, šūšanai un vēlāk arī citiem "Printful" pakalpojumiem.

Savukārt Polijā uzņēmums plāno investēt aptuveni 1,7 miljonus eiro ražotnes izveidē, kas pamatā nodrošinās šūšanas pakalpojumus, radot unikālus aktīvas atpūtas apģērbus.

"Mēs izvēlējāmies Lielbritāniju kā savu nākamo atrašanās vietu, jo tā ir lielākais e-komercijas tirgus Eiropā. Mēs uzskatām, ka Lielbritānija varētu kļūt par otru lielāko "Printful" tirgu pēc ASV. Savukārt, Polija pēdējo trīs gadu laikā ir palielinājusi savu modes un apģērbu eksportu par 104%, tādēļ, lai neatpaliktu no pieaugošā pieprasījuma, mēs nolēmām izveidot ražotni arī Polijā," atzīmēja "Prunful" izpilddirektors un līdzdibinātājs Dāvis Siksnāns.

Vienlaikus šogad maijā uzņēmums noslēdzis līgumu ar sadarbības partneriem ražotnēm divās lielākajās Brazīlijas pilsētās - Riodežaneiro un Sanpaulu.

Līdz ar jauno ražotņu atvēršanu, "Printful" būs kopumā desmit ražošanas centri visā pasaulē. Šobrīd trīs no "Printful" ražotnēm atrodas Eiropā - divas Latvijā un viena Spānijā, kuras papildinās Lielbritānijas un Polijas ražotnes.

"Prunful" ir Latvijas pirmais "vienradzis" jeb jaunuzņēmums, kas sniedzis vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru tirgus vērtību. Uzņēmums nodrošina apdrukas un šūšanas ārpakalpojumus.

"Printful Inc." meitasuzņēmuma "Printful Latvia" apgrozījums 2020.gadā bija 47,243 miljoni eiro, savukārt peļņa - 13,982 miljoni eiro. "Printful" birojos Rīgā, Cēsīs un ražotnēs Mārupē strādā vairāk nekā 590 darbinieku. Visā pasaulē "Printful" komandā strādā vairāk nekā 1800 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu