Prognozē saldējuma pārdošanas apmēru kāpumu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Saldējuma pārdošanas apmēri šogad varētu būt lielāki nekā pērn, prognozē pārtikas koncerna "Food Union" Latvijā ģenerāldirektore Irēna Holodnaja.

"Ņemot vērā, ka siltas un saulainas dienas ir nozīmīgākais saldējuma noieta vilcējspēks, un šā gada jūnijs Latvijas iedzīvotājus ļoti lutina ar patiesi vasarīgu laiku, pārdošanas dati gaidāmi pozitīvāki par pagājušā gada rādītājiem," sacīja kompānijas ģenerāldirektore, piebilstot, ka jūnija pārdošanas rezultāti būs pieejami jūlija vidū.

Vaicāta par patērētāju paradumiem saldējuma patēriņā, Holodnaja pauda, ka saldējumu kategorijā populāri ieguvuši mazāku formātu saldējumi, dažādu netipisku formu un krāsu saldējumi, kā arī saldētu sulu, sorbetu un saldētu augļu glazūru saldējumi.

"Iestājoties siltam laikam, kas klasiski sakrīt ar saldējuma sezonas sākumu, patērētāji ir atvērtāki un vairāk noskaņoti jaunu garšu iepazīšanai," teica kompānijas ģenerāldirektore, piebilstot, ka patērētāju paradumos iezīmējas tendence sezonas sākumā izmēģināt kompāniju piedāvātos jaunumus, taču pēc tam atgriezties pie klasiskajām vērtībām.

Vaicāta par citām tendencēm, kas pārtikas patēriņā iezīmējas vasaras sezonā, Holodnaja minēja, ka piena produktu kategorijā novērota tendence nedaudz samazināties pieprasījumam pēc produktiem lielajos iepakojumus, bet pieaug pieprasījumam pēc produktiem mazajos iepakojumos. "Tas skaidrojams ar vēlmi izlietot produktus īsākā termiņā. Arvien populārāki paliek tā saucamie "on the go" produkti, kurus ērti paņemt līdzi un lietot jebkur," teica "Food Union" ģenerāldirektore.

Jau ziņots, ka "Food Union" uzņēmumu apgrozījums Latvijā 2019.gadā bija 114,3 miljoni eiro, kas ir par 6% mazāk nekā 2018.gadā. Savukārt kompānijas pagājušā gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Food Union" grupā ir Latvijas "Rīgas piena kombināts", kas 2020.gada februārī pievienoja "Rīgas piensaimnieku", un "Valmieras piens", tāpat grupā ir lielākais saldējuma ražotājs Igaunijā "Premia", lielākais saldējuma ražotājs Dānijā "Premier Is" un saldējuma izplatītājs "Hjem Is", saldējuma ražotājs Norvēģijā "Isbjrn Is", saldējuma ražotājs Rumānijā "Alpin57Lux" un saldējuma ražotājs Baltkrievijā "Ingman Ice Cream". "Food Union" ir arī divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu