FKTK sodījusi "Rīgas kuģu būvētavu"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) piemērojusi 20 000 eiro sodu kuģu būves un remonta uzņēmumam "Rīgas kuģu būvētavai" par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumiem.

Sods kopsummā 3000 eiro piemērots arī valdes locekļiem.

Tostarp "Rīgas kuģu būvētavas" valdes loceklim Eināram Bukam komisija piemērojusi soda naudu 2500 eiro apmērā, bet kompānijas valdes loceklim Denisam Parfenam piemērota soda nauda 500 eiro apmērā.

Vienlaikus uzņēmumam noteikts tiesiskais pienākums publicēt "Rīgas kuģu būvētavas" 2020.gada revidēto pārskatu un finanšu informāciju par 2021.gada pirmajiem trim mēnešiem.

Šāds sods piemērots, jo "Rīgas kuģu būvētava" nav izpildījusi Finanšu instrumentu tirgus likuma prasības par 2020.gada revidētā pārskata un finanšu informācijas par 2021.gada pirmajiem trim mēnešiem publiskošanu, pārkāpjot Finanšu instrumentu tirgus likuma prasības.

FKTK piemērotā soda nauda "Rīgas kuģu būvētavai" ir jāieskaita valsts budžetā.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2019.gada 16.augustā pasludināja "Rīgas kuģu būvētavai" tiesiskās aizsardzības procesu, nosakot divu gadu termiņu tā īstenošanai, taču 2020.gada 15.maijā kompānijas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānā tika veikti grozījumi, nosakot, ka plāna īstenošanas termiņš ir četri gadi.

"Rīgas kuģu būvētava" 2019.gadā strādāja ar 277 376 eiro auditēto apgrozījumu, kas ir 14,5 reizes mazāk nekā 2018.gadā, bet uzņēmuma zaudējumi samazinājās 8,1 reizi un bija 823 990 eiro. "Rīgas kuģu būvētava" specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā.

Kompānijas lielākais akcionārs ir "Remars-Rīga", kas iekļauts koncernā "Eiroholdings". Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu