"Riga TechGirls" aicina pieteikties izglītības progammai "Iepazīsti tehnoloģijas" (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Riga TechGirls
Riga TechGirls Foto: Publicitātes foto

Jau otro gadu no 3.augusta līdz 28.oktobrim norisināsies izglītības programma “Iepazīsti tehnoloģijas”, kuras programma tapusi sadarbībā ar Lietuvas partneri “Women Go Tech” un Google.org atbalstu, informē "Riga TechGirls" komanda.

Covid-19 pandēmija, kas skārusi Latviju un visu pasauli, atstājusi negatīvu ietekmi uz ekonomiku. Ekonomiskās aktivitātes sarukuma iespaidā pieaudzis bezdarbs, kas ir daudz izteiktāks tieši sieviešu vidū. Nākotnes darba prasības nav iespējamas bez tehnoloģiju prasmēm.

Pasaules Ekonomikas foruma nākotnes darbavietu apkopojuma (Future of Jobs Survey 2020, World Economic Forum) dati* skaidri norāda, ka tehnoloģiskā attīstība turpināsies un darba vietas, kurās būs nepieciešamas IT prasmes, tikai augs.

2020. gadā mācību programmā “Iepazīsti tehnoloģijas” pieteicās 4500 dalībnieču.

Programmas mērķis ir atbalstīt sieviešu pārkvalifikācijas un darba sākšanu tehnoloģiju jomā, kā arī veicināt digitālo prasmju pilnveidošanu.

Šī mācību programma ne tikai sniedz ieskatu IT nozarē, bet arī paaugstina sieviešu pašnovērtējumu, lai veiksmīgi sevi pieteiktu darba tirgū.

Šī izglītības programma piedāvā iepazīt IT pasauli un izprast visas tās sniegtās iespējas bez maksas. Trīs mēnešu laikā šajās mācībās dalībnieces varēs ne tikai iepazīties ar to, kas ir IT un kādi profesionālie virzieni ir pieejami šajā nozarē, piemēram, ka IT nav tikai programmēšana, bet būs arī praktiskas nodarbības - kā pareizi noformēt CV, kā profesionāli izveidot CV profilu starptautiskajā sociālajā darba meklētāju/piedāvājumu platformā LinkedIn un nostiprināt savas digitālās prasmes.

Apmācības notiks vakaros divas reizes nedēļā. Šo programmu būs iespēja noklausīties tiešsaistē latviešu valodā. Pēc kursa absolventes saņems arī sertifikātu.

Apkopotie dati liecina, ka pagājušajā gadā no 4500 programmu absolvēja 1500.

No 360 programmas absolventēm, kuras piedalījās aptaujā par "Iepazīsti tehnoloģijas" mācību programmu, 45% mainīja savu profesiju uz IT vai arī sāka padziļinātas mācības kādā no IT virzieniem.

Savukārt 95% šo mācību programmu drīzāk ieteiktu / noteikti ieteiktu citām sievietēm. Svarīgi arī pieminēt to, ka šo mācību programmu var apgūt neatkarīgi no dzīvesvietas.

Pagājušajā gadā mācību programmā dalībnieces piedalījās no visiem Latvijas reģioniem. Sekmīgi beidzot izglītības programmu, dalībniecēm ir iespēja pieteikties "Riga TechGirls" organizētajā mentoru programmā, kurā sievietēm ir iespēja profesionāļu pavadībā iegūt darbu vai arī pilnveidoties profesionāli izvēlētajā IT nozarē.

Ko iegūs sievietes, piedaloties "Iepazīsti tehnoloģijas" apmācībās"?

  1. Iespēja iegūt jaunas zināšanas, paplašināt savu redzesloku;
  2. Mentorings programmas absolventēm;
  3. Iespēja pārkvalificēties un iegūt darbu tehnoloģiju nozarē;
  4. Zināšanas, kā izveidot savu jaunuzņēmumu;
  5. Prasmes, kā sevi veiksmīgāk pieteikt darba tirgū.

Vairāk par "Iepazīsti tehnoloģijas" mācību programmu iespējams uzzināt šeit. Dalībniecēm līdz 30. jūlijam ir tikai jāreģistrējas augstāk norādītajā saitē, bet mācību programmu var apgūt sev ērtā laikā, sākot ar 3.augustu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu