Latvijā sāk darbu nekustamā īpašuma pūļa finansēšanas platforma "Nordstreet" (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: fotoknips/Shutterstock

Latvijā sākusi strādāt Lietuvas nekustamā īpašuma pūļa finansēšanas platforma "Nordstreet", pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Viņi norādīja, ka lēmumu ienākt Latvijas tirgū veicinājis līdzīgs tiesiskais regulējums un izpratne par pūļa finansēšanu.

"Nordstreet" pamatā strādā ar nekustamo īpašumu attīstības projektu finansējuma piesaisti. Platforma piedāvā investoriem iespēju izvēlēties nekustamā īpašuma projektu un ieguldīt summu pēc savas izvēles, sākot no 100 eiro.

"Pūļa finansēšanas platformas kļūst arvien pieprasītākas Eiropā, un Latvijā ir viens no straujāk augošajiem nekustamā īpašuma tirgiem. Tāpēc jaunas platformas parādīšanās ļaus dažādot un salīdzināt iespējas starp vairākām nekustamā īpašuma kolektīvās finansēšanas platformām," skaidroja "Nordstreet" līdzdibinātājs un vadītājs Tads Budriķis.

"Nordstreet" platforma ir atvērusi biroju Rīgā, un tajā strādā Latvijas finanšu un investīciju tirgu pārzinoši speciālisti, bet riskus vērtē augsti kvalificēts riska analītiķis ar ilgtermiņa banku pieredzi. "Nordstreet" platformā finansējuma piesaistei tiek iekļauti tikai rūpīgi pārbaudīti un analizēti nekustamā īpašuma projekti.

"Pagaidām alternatīvās ieguldījumu iespējas nekustamajā īpašumā ir diezgan nepopulāra iespēja, kā pelnīt ar investīcijām. Ar savu darbību vēlamies skaidrot, kādi var būt ieguvumi un peļņa, projektu attīstībai investējot pat tik nelielas summas kā 100 eiro," pauda Budriķis.

Tāpat lēmums sākt darbu Latvijā tiek pamatots arī ar labvēlīgajiem konkurences apstākļiem, jo "Latvijā šobrīd pūļa finansēšanas jomā nav daudz spēcīgu konkurentu".

Pašlaik "Nordstreet" platformā ir vairāk nekā 2000 aktīvo investoru un finansēti aizdevumi gandrīz 19 miljonu eiro apmērā. Investoriem ir izmaksāti vairāk nekā 1,2 miljoni eiro.

"Nordstreet" dibināta 2017.gadā, Lietuvā. Tās pamatkapitāls ir 65 080 eiro. Pūļa finansēšanas platforma ir licencēta, un to uzrauga Lietuvas Banka. Līdz šim finansēti projekti Baltijas valstīs, Skandināvijā, Polijā un ASV nekustamā īpašuma un mazo un vidējo uzņēmumu attīstībai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu