Tirdzniecības kompleksu "Titāniks" atpirks "Rail Baltica" izbūvei par 8 miljoniem (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tirdzniecības centrs "Titāniks". Ilustratīvs foto
Tirdzniecības centrs "Titāniks". Ilustratīvs foto Foto: Ieva Lūka/LETA

Abpusēji vienojoties, ceturtdien parakstīts pirkuma līgums 8,282 miljonu eiro vērtībā par zemes vienības un uz tās esošās daudzstāvu autostāvvietas iegūšanu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" būvju izbūvei vietā, kur pašlaik atrodas arī tirdzniecības centrs "Titāniks".

Viņa pauda, ka īpašuma atsavināšanas procesu ievērojami sarežģīja apstāklis, ka īpašumā Prāgas ielā 2 izvērsta komercdarbība.

Puses vienojās, ka īpašnieks SIA "Spēks - R" varēs pieteikt iespējamos zaudējumus pēc nekustamā īpašuma atsavināšanas un komercdarbības pārtraukšanas, kas saistīti ar spēkā esošo nomas līgumu pirmstermiņa izbeigšanu, iesniedzot iesniegumu un pierādījumus, kas pamato zaudējuma esamību un apmēru.

"Eiropas dzelzceļa līnijas" valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris skaidroja, ka šis līgums ir apliecinājums, ka arī īpaši sarežģītu objektu atsavināšanas laikā, sadarbojoties un aktīvi iesaistot īpašnieku, var rast taisnīgu risinājumu.

"Pieredze ar objektu, kurā vienlaikus jāizvērtē zemes un ēku īpašums, kā arī komercdarbības zaudējumi, ļauj ticēt, ka sarunas un risinājumu meklēšana ir spēcīgākais instruments. Šī teritorija būtiski nepieciešama Rīgas Centrālā mezgla - dzelzceļa estakādes un gājēju ceļa ar rekreācijas zonu - izbūvei un tiks nekavējoši iekļauta būvdarbos," sacīja Vingris.

Konkrētā nekustamā īpašuma atsavināšanas process ilga kopš 2017.gada.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "Spēks - R" 2020.gadā strādāja ar 527 112 eiro apgrozījumu un 8,204 miljonu eiro zaudējumiem.

Uzņēmums reģistrēts 1997.gadā, un tā pamatkapitāls ir 8,775 miljoni eiro. Kompānijas īpašnieki ir deviņas privātpersonas - Nadežda Kudrjašova (23,72%), Mindaugs Mirskijs (17,81%), Hermanis Līvens (16,33%), Dajana Beļančuka (10,86%), Romans Vdovins (9,87%), Levs Amirhanjans (7,92%), Maksims Vdovins (5,93%), Elans Mirskis (5,93%) un Baiba Svetlana Rozenberga (1,62%).

Jau ziņots, ka "Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm.

"Rail Baltica" vajadzībām lidostas "Rīga" posmā un Rīgas Centrālās stacijas projekta posmā atsavināmi vairāk nekā 100 īpašumi, starp kuriem ir arī "Titāniks". To paredzēts nojaukt, vietā izbūvējot skvēru ar kokiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu