Covid-19: Austrālijas štatā lielākais uzliesmojums kopš pandēmijas sākuma

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: BIANCA DE MARCHI / EPA / SCANPIX

Jaundienvidvelsas štatā diennaktī konstatēto inficēšanās gadījumu skaits pirmo reizi kopš Covid-19 pandēmijas sākuma pārsniedzis tūkstoti, ceturtdien paziņojušas Austrālijas varasiestādes.

Pēdējo 24 stundu laikā štatā reģistrēti 1029 jauni inficēšanās gadījumi.

Neskatoties uz to, Jaundienvidvelsas premjerministre Gledisa Beredžikljana paziņojusi par nelielu karantīnas ierobežojumu mīkstināšanu potētajiem pilsoņiem, kas stāsies spēkā no 13.septembra.

Ārpus apkaimēm, kas atzītas par infekcijas perēkļiem un kur noteikti daudz stingrāki ierobežojumi nekā pārējā Sidnejā, vakcinētajiem pieaugušajiem būs atļaut pulcēties grupās līdz pieciem cilvēkiem, pavēstījusi Beredžikljana.

Savukārt infekcijas perēkļos ļaudis no mājsaimniecībām, kurās visi pieaugušie ir potēti, drīkstēs pulcēties svaigā gaisā izklaides nolūkā, taču ievērojot komandantstundu un savas mājas neatstājot ilgāk kā uz stundu.

Beredžikljana arī aicinājusi uzņēmumus sākt gatavoties karantīnas mīkstināšanai pēc tam, kad vakcinēto skaits sasniegs 70% no potēšanai pakļauto iedzīvotāju kopskaita.

Viņa piebildusi, ka tek izstrādāta lietotne potēšanas statusa apstiprināšanai un ka būs noteiktas aktivitātes, kas pieejamas vienīgi vakcinētajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu