Daugavpilī palielinās atbalstu centralizētas ūdensapgādes sistēmu pieslēgšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Daugavpils dome palielinās pašvaldības atbalstu centralizētas ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu pieslēgšanai, informē dome.

Saskaņā ar SIA "Daugavpils ūdens" sniegto informāciju, pieslēguma izmaksas pēdējā gada laikā būtiski palielinājušās, no vidēji 2500 eiro pieaugot līdz apmēram 5000 eiro. Līdz ar to, lai veicinātu pilsētas iedzīvotāju pieslēgšanos centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijai sistēmai, Finanšu komitejā nolemts palielināt pašvaldības atbalstu.

Plānots, ka līdzfinansējums 100% apmērā bet ne vairāk kā 8000 eiro viena nekustamā īpašuma pieslēgumam būs pieejams personām ar pirmo un otro invaliditātes grupu, mājsaimniecībām, kurām piešķirts trūcīgās vai maznodrošinātās statuss, kā arī daudzbērnu ģimenēm. Šāds atbalsts būs pieejams arī personām, kas sasniegušas 90 gadu vecumu.

Līdzfinansējumu 100% apmērā varēs saņemt arī šo personu lietošanā esošajam nekustamajam īpašumam, ja šo personu lietošanas tiesības līdz mūža galam nostiprinātas Zemesgrāmatā.

Pašlaik atbalsta apmērs minētajām iedzīvotāju kategorijām ir 100%, bet ne vairāk kā 4000 eiro.

Tāpat līdzfinansējumu 55% apmērā varēs piešķirt arī citām fiziskajām personām, bet ne vairāk kā 4000 eiro apmērā, kas ir divreiz vairāk nekā pašlaik.

Galīgo lēmumu šajā jautājumā deputāti pieņems domes sēdē 23.septembrī. Ja tas būs pozitīvs, grozījumi tiks nosūtīti atzinuma sniegšanai uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Provizoriski jaunie noteikumi varētu stāties spēkā oktobra beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu