"Swedbank" privātpersonām izsniegto aizdevumu summa pusgadā sasniedz 42 miljonus eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Swedbank".
"Swedbank". Foto: Paula Čurkste / LETA

"Swedbank" kopējā privātpersonām no jauna izsniegto aizdevumu bez ķīlas summa šogad līdz jūnija beigām sasniegusi 42 miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

"Swedbank" dati liecina, ka pirmajā pusgadā ir pieauguši izsniegto patēriņa kredītu, mājokļa kredītu bez ķīlas jeb mazo mājokļa kredītu un aizdevumu auto iegādei apjomi.

Pandēmijas ietekmē šoziem šajā jomā bijis vērojams teju pilnīgs sasalums. Šī gada ziemā no jauna izsniegto patēriņa aizņēmumu skaits "Swedbank" klientiem bija samazinājies līdz vidēji 1,3-1,5 miljoniem eiro mēnesī.

Aktivitāte jūtami atsākusies līdz ar martu, kad no jauna izsniegto aizdevumu summa privātpersonām pārsniedza divus miljonus eiro, bet rekords sasniegts maijā - 3,3 miljoni eiro, informē "Swedbank" pārstāvji.

"Tagad cilvēku interese par kreditēšanas iespējām - mājokļa remontam un būvniecībai, auto iegādei, lielākiem pirkumiem, ceļošanai un citām vajadzībām - ir atgriezusies, un pieprasījums pēc aizdevumiem aug," norāda "Swedbank" patēriņa finansēšanas jomas vadītāja Inese Anckalniņa.

Vērtējot patēriņa kredītu saņēmēju "profilu", tie galvenokārt ir iedzīvotāji vecumā no 26 līdz 35 gadiem, kuru ienākumi svārstās ap 1000 eiro mēnesī. Vidējais patēriņa kredīta atmaksas termiņš ir 2,5 gadi, informē banka.

"Swedbank" pēc aktīvu apmēra ir lielākā banka Latvijā. Tās izsniegto patēriņa kredītu portfelis jūnija beigās sasniedza 163 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk nekā 2020.gada 30.jūnijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu