FKTK izskatīs "Rīgas kuģu būvētavas" akciju atpirkšanas piedāvājumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir saņēmusi Irinas Meļņikas iesniegumu un prospektu atļaujas saņemšanai izteikt obligāto AS "Rīgas kuģu būvētava" akciju atpirkšanas piedāvājumu, teikts biržas "Nasdaq Riga" paziņojumā.

Meļņika uz netieši iegūtās līdzdalības pamata jeb pastarpināti caur AS "Remars-Rīga" ieguvusi 49,8556% kuģu būves un remonta uzņēmuma "Rīgas kuģu būvētava" balsstiesīgo akciju.

Vienas akcijas atpirkšanas cena pēc prospektā sniegtās informācijas plānota 0,027 eiro.

Atpirkšanas piedāvājuma sākuma termiņš būs nākamā darba diena pēc sludinājuma par piedāvājumu publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un piedāvājuma termiņš beigsies pēc 30 dienām.

Jau ziņots, ka FKTK piemērojusi "Rīgas kuģu būvētavas" akcionāriem Vasilijam un Irinai Meļņikiem soda naudu 100 000 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumiem.

Tāpat FKTK vienojusies ar Irinu Meļņiku par obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanu, nosakot vienas atpērkamās "Rīgas kuģu būvētava" akcijas cenu ne mazāk kā 0,027 eiro apmērā.

LETA jau ziņoja, ka "Rīgas kuģu būvētava" pērn strādāja ar 2,045 miljonu eiro provizorisko apgrozījumu, kas ir 7,4 reizes vairāk nekā 2019.gadā, kā arī cieta 779 575 eiro zaudējumus, kas ir par 5,4% mazāk nekā 2019.gadā.

"Rīgas kuģu būvētava" specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Remars-Rīga", kas iekļauts koncernā "Eiroholdings". "Remars-Rīga" patiesā labuma guvēja ir Irina Meļņika. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu