Saeimas komisijā izskatīs iniciatīvu par migrēnas iekļaušanu kompensējamo diagnožu sarakstā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas ēka.
Saeimas ēka. Foto: Wikipedia

Parlamenta Sociālo un darba lietu komisija jaunnedēļ plāno izskatīt vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju parakstītu iniciatīvu par migrēnas iekļaušanu kompensējamo diagnožu sarakstā.

Uz sēdi aicināti iniciatīvas iesniedzēju, Veselības ministrijas, Nacionālā veselības dienesta, Latvijas Ārstu biedrības pārstāvji.

Komisija 26.oktobrī tiksies attālināti videokonferences formātā.

Iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" tika savākti nepieciešamie 10 000 paraksti, lai rosinātu migrēnas iekļaušanu kompensējamo diagnožu sarakstā. Kā aģentūru LETA informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Babre, iniciatīvas parakstītāji lūdz netaupīt uz veselības rēķina un sniegt valsts atbalstu medikamentu iegādei. Babre informēja, ka migrēna ir izplatītākā galvas smadzeņu slimība pasaulē, ar kuru visbiežāk slimo cilvēki darbspējīgā vecumā. Latvijā tā skar teju desmito daļu jeb 11,4% no iedzīvotājiem.

Medikamenti migrēnas mazināšanai ir dārgi un iegādei, atkarībā no migrēnas lēkmju biežuma un terapijas metodes, nepieciešami 20 līdz 300 eiro mēnesī, tomēr papildus jāpieskaita arī izdevumi par ārstu-speciālistu apmeklējumiem, transporta izmaksas, lai nokļūtu pie ārsta vai uz aptieku, kā arī negūtie ienākumi par kavētajām darba dienām, skaidro iniciatīvas iesniedzēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu