Kuldīgas novadā plāno būvēt jaunu telekomunikāciju sakaru torni (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Kuldīgas novada domes deputāti pēc SIA "Bite Latvija" lūguma nolēma atbalstīt zemesgabala Ganību ielā paredzēšanu telekomunikāciju sakaru torņa būvēšanai.

Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ("Kuldīgas novadam") skaidroja, ka teritoriālais plānojums atļauj šajā teritorijā būvēt inženiertehniskas būves, jo tā ir ražošanas teritorija. Tornis būs augsts un saskatāms no liela attāluma, tāpēc lēmuma projekts ir vēl vērtējams. Vairāki deputāti atbalstīja torņa celtniecību, jo tas nodrošinātu labākus sakarus, turklāt tas atrastos aiz apvedceļa.

Nekustamo īpašumu nodaļas speciāliste Iveta Zvirbule skaidroja, ka sakaru uzlabošanai SIA "Bite Latvija" lūdz piešķirt zemes gabala daļu 5000 kvadrātmetru (m2) platībā, lai uzbūvētu torni, kura augstums būtu 60 metri.

"Izvērtējot zemes gabala atļauto izmantošanu, novietojumu, atrašanās vietu, īsti nav argumentu, lai pateiktu, kāpēc tajā vietā nevaram nodot apbūves tiesību vai zemesgabala daļu.

Mēs turpināsim strādāt, lai iegūtu sertificēta speciālista vērtējumu, noskaidrotu sākuma cenu un sagatavotu izsoles noteikumus," sacīja Zvirbule.

Deputāti vienojās, ka neapbūvētās zemesgabala daļas apbūves tiesības piešķirs publiskā, mutiskā izsolē ar augšupejošu soli, kā arī uzdeva Nekustamo īpašumu nodaļai pasūtīt vērtējumu un sagatavot izsoles dokumentus, bet Būvvaldei - sagatavot izsoles nosacījumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu