TOP ziemas riepas šogad – no budžeta līdz premium klasei

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Blake Carpenter, Unsplash.com

Ir pienācis pēdējais brīdis, lai vasaras riepas nomainītu pret ziemas riepām, jo, lai piedalītos satiksmē, no 1. decembra visām automašīnām obligāti ir jābūt aprīkotām ar sezonai atbilstošu riepu komplektu. Bet ko darīt, ja piedāvājums ir tik plašs, ka nevari saprast, kādas ziemas riepas būs piemērotas tieši Tavam auto?

Drošs risinājums ir izvēlēties populārāko riepu ražotāju modeļus, kas sevi labi parādījuši testos, kā arī ieguvuši atzinību no šoferiem visā pasaulē. Šajā rakstā apskatīsim TOP riepu ražotājus, kā arī populārākos šī gada modeļus, kas, cerams, Tev palīdzēs izdarīt pareizo izvēli!

Šogad populārākie ziemas riepu modeļi

Iegādājoties riepas, sākumā var šķist, ka labākais risinājums ir izvēlēties premium klases riepas. Protams, tām ir labi veiktspējas rādītāji, kā arī tās kalpos gadiem ilgi, taču ne vienmēr ir nepieciešams ieguldīt lielus līdzekļus, lai tiktu pie kvalitatīvu riepu komplekta. Tālāk apskatīsim vairākus riepu ražotājus un to populārākos modeļus dažādās klasēs.

Goodride

Goodride ražo riepas, kas iekļaujas tā saucamajā premium budžeta segmentā. Šis ražotājs no Ķīnas katru gadu iegulda miljonus ražošanas un testēšanas attīstīšanai, lai klientiem piedāvātu labas veiktspējas riepas par pieņemamu cenu.

Šajā gadā viens no populārākajiem ziemas riepu modeļiem ir Goodride SW608. Tā ir neradžota budžeta klases riepa ar V veida protektora zīmējumu, kas ļoti labi palīdz novadīt ūdeni un slapju sniegu, saglabājot lielisku saķeri ar ceļa segumu.

Falken

Vidējās klases riepu ražotājs, kas pazīstams ar savām HP (High Performance – augstas veiktspējas) un UHP (Ultra High Performance – ļoti augstas veiktspējas) riepām. Tās rāda augstvērtīgu sniegumu par pieņemamu cenu.

Viens no pupulārākajiem modeļiem ir Falken Eurowinter HS01, kas dažādos testos sevi ir pierādījis kā riepu modelis, kas nodrošina labu saķeri ar apsnigušiem un apledojušiem ceļiem, kā arī labu ūdens novadīšanu, samazinot akvaplanēšanas risku.

Hankook

Zīmols Hankook jau labu laiku ir iemantojis autobraucēju uzticību, ražojot vidējās un biznesa klases riepas ar ļoti labiem veiktspējas rādītājiem. Šeit noteikti jāmin, ka Hankook riepas ir zināmas ar to izturību, tāpēc tās būs laba izvēle tiem, kas ar auto pārvietojas diezgan regulāri. Šie ir šīs sezonas populārākie ziemas riepu modeļi:

  • Hankook Winter I*Cept Evo3 – biznesa klases modelis ar simetrisku V veida protektora rakstu izcilai ūdens novadīšanai un akvaplanēšanas novēršanai.
  • Hankook Winter I*Cept RS2 – riepu modelis ar V veida protektora zīmējumu. Šīs riepas būs ideāli piemērotas vidējās un kompaktās klases automašīnām.
  • Hankook Winter I*Cept iZ2 – līdzīga tipa riepa ar V veida protektora zīmējumu izcilai vadāmībai un bremzēšanai uz slapja ceļa seguma. Tai ir 3D lameles, kas nodrošina ļoti labu saķeri uz apsnigušiem un ledainiem ceļiem.
Foto: Hossein Soltanloo, Unsplash.com

Goodyear

Riepu zīmols, kas liekus paskaidrojumus neprasa. Ražotājs Goodyear iegulda lielus līdzekļus sistemātiskai ražošanas attīstīšanai, ļoti lielu uzmanību veltot katra modeļa testēšanai dažādos ražošanas posmos. Gala rezultāts ir augstvērtīgas biznesa klases riepas, kas sevi pierādīs pat skarbākajos laikapstākļos. Jāatzīst, ka Goodyear ražo salīdzinoši dārgas ziemas riepas. Izpārdošana vasaras periodā varētu būt labs veids, kā pie tām tikt par saprātīgu summu.

  • Goodyear UltraGrip Arctic 2 – augstas veiktspējas radžotas riepas, kas nodrošinās ideālu saķeri ar ledu un īsu bremzēšanas ceļu.
  • Goodyear UltraGrip Ice 2 – modelis ar labiem rādītājiem bremzēšanā un vadāmībā uz sausiem un slapjiem ceļiem.
  • Goodyear UltraGrip Performance+ – tai ir visai labi veiktspējas rādītāji uz slapjiem ceļiem, taču tā īpaši izceļas tieši ar vadāmību un bremzēšanu sniegā.

Pirelli

Pirelli ražo premium klases riepas augstas veiktspējas automašīnām. Ne velti šis zīmols ir oficiālais Formula 1 atbalstītājs. Pirelli riepas ir zināmas ar savu izturību pret nolietojumu arī intensīvas slodzes apstākļos. Šeit ir daži no populārākajiem modeļiem šogad:

  • Pirelli Sottozero 3 – tā izstrādāta, ņemot vērā augstākās mūsdienu prasības braukšanas drošībai un komfortam. Šis modelis ir izmantots kā oriģinālais aprīkojums jaunākajām augstas veiktspējas automašīnām.
  • Pirelli Winter Ice Zero 2 – radžota ziemas riepa īpaši skarbiem ziemas apstākļiem, kas nodrošina labu vadāmību un pārliecinošu bremzēšanu uz sniega un ledus.

Michelin

Vēl viens premium klases riepu ražotājs, kas pazīstams ar ļoti augstiem ražošanas standartiem un inovatīvu pieeju jaunu modeļu izstrādāšanā. Jāpiemin, kas tas ir arī viens no senākajiem riepu zīmoliem pasaulē.

Michelin X-Ice Snow – riepu modelis, kas būs piemērots dažāda tipa automašīnām – kupejām, sedaniem, miniveniem un krosoveriem – dažādos laikapstākļos. Tās proteiktora zīmējums un dizains garantēs labus rādītājus pat skarbās ziemās.

Foto: qimono, Pixabay.com

Iegādājies piemērotākās riepas ziemas sezonai

Ja esi viens no tiem šoferiem, kas izbauda braukšanu ziemas laikā, varbūt tieši tagad ir vērts apsvērt iegādāties jaunas ziemas riepas. Akcija var būt labākais veids, kā tikt pie augstas veiktspējas riepām par izdevīgu cenu, tāpēc iesakām regulāri apskatīt veikala Riepas1.lv piedāvājumus. Ja tomēr šajā sezonā vēl grasies braukt ar esošo riepu komplektu, apsver iespēju jaunu ziemas riepu komplektu iegādāties vasaras sezonā, kad cenas būs nedaudz zemākas!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu