Linkaits piedāvā Ventspilij līdzdalību pilsētas ostas kapitālsabiedrībā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) reģionālajā vizītē Ventspilī piedāvājis pašvaldībai pēc ostu pārvaldības reformas sākšanas līdzdalību Ventspils ostas kapitālsabiedrībā, informēja Satiksmes ministrijas pārstāvji.

Viens no galvenajiem Linkaita vizītes mērķiem bijis iepazīties ar aktuālajiem jautājumiem Ventspils brīvostā un piedāvāt pašvaldībai līdzdalību ostas kapitālsabiedrībā.

Jau ziņots, ka Saeima trešdien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus "Ostu likumā", kas paredz Rīgas un Ventspils ostas pārveidot par kapitālsabiedrībām. Parlamentam grozījumi būs jāskata vēl vienā lasījumā. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš tam noteikts 15.decembris.

Ministrs informē, ka sarunā ar Ventspils pašvaldību apspriesta valsts un pašvaldības sadarbību kopīgas ostas kapitālsabiedrības veidošanā. Tas esot svarīgi, lai attīstītos gan osta, gan industriālais sektors pilsētā. Sarunas tikšot turpinātas.

Ministrs ticies ar pilsētas pašvaldības, Ventspils brīvostas pārvaldes un kravu pārkraušanas termināla AS "Ventspils Grain Terminal" vadību.

Neskatoties uz kravu apgrozījuma nepārtraukto kritumu, ministrs apgalvo, ka Ventspilī esot redzama pozitīva dinamiku ostas attīstībā, īpaši darbā, kas veltīts jaunu kravu veidu piesaistei.

Jau ziņots, ka Ventspils ostā šogad desmit mēnešos tika pārkrauti 9,013 miljonu tonnu kravu, kas ir par 15,9% mazāk nekā pērn. Liepājas ostā oktobrī pirmo reizi pārkrauts vairāk kravu nekā attiecīgajā mēnesī Ventspils ostā.

Savukārt Linkaits norāda, ka esot paveikts daudz, lai ostas darbs attiecībā pret uzņēmējiem būtu maksimāli caurspīdīgs un uz vienotiem principiem balstīts.

Vizītes laikā pārrunāti gan aktuālie ostas termināļu pārkrauto kravu rādītāji un nākamā gada prognozes, gan plāni ostas maksu sakārtošanā, infrastruktūras attīstībā, kā arī jaunu kuģošanas līniju piesaistē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu