"Tet" par 4 miljoniem eiro veidos korporatīvo datu un balss pārraides tīklu tieslietu sektoram

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tehnoloģiju kompānija SIA "Tet" par 4,385 miljoniem eiro veidos un uzturēs korporatīvo datu un balss pārraides tīklu tieslietu sektoram, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija.

Tieslietu ministrijas izsludinātajā iepirkumā par korporatīvā datu pārraides tīkla izveidošanu, uzturēšanu, papildus pakalpojumiem un izmaiņu realizāciju tika iesniegti divu pretendentu pieteikumi, un uzvarēja "Tet".

Tieslietu sektora iestādes, kam šis tīkls tiks nodrošināts, ir Tieslietu ministrija, Datu valsts inspekcija, Ieslodzījuma vietu pārvalde, Juridiskās palīdzības administrācija, Patentu valde, Uzņēmumu reģistrs, Maksātnespējas kontroles dienests, Valsts tiesu ekspertīžu birojs, Valsts valodas centrs, Valsts zemes dienests, Valsts probācijas dienests, Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija, Tiesu administrācija, kā arī Tiesu namu aģentūra.

Līgums ar "Tet" noslēgts uz pieciem gadiem, un, kā skaidroja Tieslietu ministrijā,

visa minētā summa šo gadu laikā var tikt arī neiztērēta.

Jau ziņots, ka "Tet" koncerna apgrozījums 2020.gadā bija 222,644 miljoni eiro, kas ir par 1,6% mazāk nekā 2019.gadā, kamēr koncerna peļņa saruka par 16,1% un bija 30,389 miljoni eiro. Savukārt "Tet" pērn strādāja ar 178,293 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 8,5% un bija 30,078 miljoni eiro.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" kapitāldaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu