Princis Filips: kurš vīrietis pie pilna prāta pamestu jūs Kamillas dēļ?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

1996. gadā karalisko pasauli šokēja ziņa par Velsas princeses Diānas un prinča Čārlza šķiršanos. Šīs ziņas bija īpaši smeldzīgas, jo liela daļa sabiedrības jau zināja par Čārlza ilggadējiem ārlaulības sakariem ar savu tagadējo sievu Kamillu Pārkeri-Boulzu jeb Kronvolas hercogieni. 

Visa šī situācija bija liels haoss un nepatīkama visiem karaliskās ģimenes locekļiem. Tomēr tiek ziņots, ka vismaz viens karaliskās ģimenes pārstāvis šajā sāpīgajā laikā nostājās Diānas pusē. Lai gan tika ziņots, ka princese Diāna un Edinburgas princis Filips īsti nesaprotas, aiz slēgtām durvīm viņš vienmēr bijis Diānas tuvumā, īpaši šajā grūtajā šķiršanās brīdī.

2003. gadā bijušais karaliskais sulainis Pols Burels publiskoja saraksti starp princi Filipu un princesi Diānu. Vēstulēs rakstītais liecina, ka viņš atbalsta Diānu vēlmē šķirties no vīra, prinča Filipa dēla. 

Galvenie citāti no Filipa vēstulēm Diānai, kas parakstītas "ar vislielāko mīlestību, Pa":

"Es nevaru iedomāties, ka kāds, kurš ir pie pilna prāta, jūs atstātu Kamillas dēļ."

Un:

"Čārlzam, esot savā statusā, bija muļķīgi riskēt ar šo visu Kamillas dēļ. Mums pat sapņos nerādījās, ka viņš varētu vēlēties jūs atstāt viņas dēļ. Šāda iespēja mums pat neienāca prātā."

Protams, ne viss it kā vēstulēs atklātais bija pozitīvs. Kādā brīdī Filips esot jautājis Diānai: "Vai varat godīgi ieskatīties savā sirdī un teikt, ka Čārlza attiecībām ar Kamillu nebija nekā kopīga ar jūsu izturēšanos pret viņu laulībā?" 

Citiem vārdiem sakot: "Vai tā nav jūsu vaina, ka viņš jūs krāpa?"

Vēstuļu citāti tika publicēti "Daily Mail". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu