"airBaltic" plāno atvērt jaunu bāzi Tamperē (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" 2022.gada maijā atvērs jaunu bāzi Tamperē, Somijā, informē lidsabiedrība.

"airBaltic" savienos Tamperi ar sešiem tiešajiem lidojumiem, kā arī turpinās veikt lidojumus uz Rīgu.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norāda, ka, sperot soli ārpus Baltijas, lidsabiedrība veicina izaugsmi nākotnē un ātrāku atgriešanos pie peļņas. "Nākamgad mūsu flotei pievienosies astoņas jaunas lidmašīnas, un mēs piedāvāsim labāko savienojamību uz un no Rīgas, Tallinas, Viļņas, kā arī Tamperes. Tamperes reģionā dzīvo vairāk nekā 500 000 cilvēku, un mūsu dati liecina, ka pastāv pietiekams vietējais pieprasījums pēc gaisa ceļojumiem," pauž Gauss.

Somijas lidostu operatora "Finavia" izpilddirektora vietnieks un lidostu tīklu vecākais viceprezidents Jani Jolkonens norāda, ka "Finavia" jau vairākus gadus sadarbojas ar "airBaltic", un šīs jaunās bāzes atvēršana paceļ sadarbību jaunā līmenī. "Tamperes-Pirkalas lidosta "Finavia" ir ļoti svarīga, un pēdējo gadu laikā mēs lidostas attīstībā esam investējuši gandrīz 20 miljonus eiro. Jaunā bāze nodrošinās iespēju "airBaltic" Eiropas maršrutiem piekļūt vietējiem biznesa un atpūtas ceļotājiem, kuri, kā mēs ceram, izmantos jaunos maršrutus," pauž Jolkonens.

Sākot no 2022.gada maija, "airBaltic" veiks tiešos lidojumus no Tamperes uz Oslo Norvēģijā un Kopenhāgenu Dānijā, Frankfurti un Minheni Vācijā, kā arī Malagu Spānijā un Rodas salu Grieķijā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, savulaik, 2010.gadā "airBaltic" jau izveidoja bāzi Somijā, toreiz izvēloties Oulu. Tāpat "airBaltic" nodrošināja aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

Kā ziņots, "airBaltic" koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 49,963 miljoni eiro, kas ir par 41,6% mazāk nekā pērn šajā periodā, savukārt koncerna zaudējumi samazinājās trīs reizes - līdz 61,515 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu