Iespējamas drošības problēmas dēļ atsaukti konkrēti "Electrolux Pure F9" putekļsūcēji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Electrolux

Zviedrijas sadzīves tehnikas ražotājs "Electrolux" piektdien izplatījis aicinājumu noteiktu sērijas numuru "Electrolux Pure F9" bezvadu putekļsūcēju īpašniekiem nekavējoties pārtraukt ierīces lietošanu iespējamas drošības problēmas dēļ.

Uzņēmumā skaidro, ka atklāta problēma ar produkta sastāvdaļu, kas noteiktos apstākļos var izraisīt pārkaršanu un putekļsūcēja aizdegšanos.

"Electrolux Pure F9" bezvadu putekļsūcēju īpašnieki var pārbaudīt, vai viņu produkts iekļauts atsaukumā, apmeklējot uzņēmuma tīmekļa vietni "electrolux.lv/support/safety-notice/pure-f9/".

Produkta modelis, produkta numurs (PNC) un sērijas numurs (SN) atrodams uz etiķetes, kas novietota aiz putekļsūcēja ciklona vienības.

Cilvēkiem, kam pieder atsauktie putekļsūcēji, nekavējoties jāpārtrauc ierīces lietošana, jāatvieno tā no uzlādes stacijas un jāizņem lādēšanas stacijas kontaktdakša no kontaktligzdas.

Putekļsūcēju īpašnieki tiek lūgti sazināties ar vietējo "Electrolux" servisa centru pa tālruni 66778818, lai saņemtu norādījumus par produkta atdošanu atpakaļ un uzzinātu par pieejamajām risinājumu iespējām. "Electrolux" Latvijas servisa pārstāvniecība arī pati vērsīsies pie ietekmētajiem klientiem, kuru kontaktinformācija ir pieejama tieši vai ar mazumtirgotāju starpniecību.

Pārkaršana tiek uzskatīta par nopietnu risku, kas var izraisīt uguns izplatīšanos uz blakus esošu uzliesmojošu materiālu. Iespējama putekļsūcēja pārkaršana var notikt tikai tad, ja ierīce tiek izmantota, bet ne uzlādēšanas vai gaidīšanas režīmā. Līdz šim neesot saņemti ziņojumi par miesas vai mantas bojājumiem, tomēr uzņēmums nolēmis nekavējoties atsaukt konkrētos putekļsūcējus, jo klientu drošība ir galvenā "Electrolux" prioritāte, uzsver "Electrolux" ģenerālmenedžeris Baltijas valstīs Gintauts Vaitekonis.

"Electrolux" arī uzsver, ka produkti ar citiem sērijas numuriem "Electrolux Pure F9" modeļa diapazonā nav pakļauti minētajam riskam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu