Pārbūvēta Jēkabpils reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pārbūvēta Jēkabpils reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļa.
Pārbūvēta Jēkabpils reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļa. Foto: Publicitātes foto

Pilnībā pārbūvēta Jēkabpils reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļa, paplašinātas Hemodialīzes nodaļas un aptiekas noliktavas telpas, informēja SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule.

Projekta īstenošanā ieguldīti vairāk nekā pieci miljoni eiro. No tiem trīs miljoni eiro ieguldīti infrastruktūras uzlabošanā un vairāk nekā divi miljoni - medicīniskā aprīkojuma iegādē.

Deviņas no 15 Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļas gultām ir moderni aprīkotas speciāli Covid-19 pacientu aprūpei, kuri Jēkabpilī ārstējas ne tikai no šīs pilsētas un novada, bet arī no Līvāniem, Madonas Aizkraukles un citām reģiona pašvaldībām.

Jēkabpils reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļas pārbūvē ieguldīti 2,5 miljoni eiro, tādējādi izveidota modernākā reanimācija reģionā ar 15 gultas vietām. Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļa būvēta kā modulāra sistēma, kuras katrs no paneļiem tika pasūtīts no Vācijas.

Moderno telpu stikla sienas, automatizētās durvis, kvalitatīva ventilācija un aprīkojums ar jauniem aparātiem un monitoriem atvieglos gan ārstu un medicīnas personāla darbu, gan ievērojami uzlabos pacientu ārstēšanu. Gultas pēc vajadzības un neatkarīgi no pacienta veselības stāvokļa iespējams viegli pārvietot.

No 2021.gada 20.decembra Jēkabpils reģionālās slimnīcas Hemodialīzes nodaļa pacientu aprūpi turpina jaunās - modernās telpās galvenajā stacionāra ēkā un tās uzlabošanā ieguldīti 100 000 eiro. Šobrīd hemodialīzes pakalpojumu ir iespējams nodrošināt vienlaicīgi četriem pacientiem - trīs pacientu vietas atrodas kopējā zālē, bet viena vieta - atsevišķā telpā jeb boksā ar nodalītu ieeju, kur procedūru iespējams veikt infekcioziem pacientiem.

Tāpat iegādāts papildus hemodialīzes aparāts, iekārtota ērta darba vide medicīniskajam personālam un atsevišķa garderobe pacientu ērtībām. Šobrīd hemodialīzes pakalpojumu Jēkabpils reģionālajā slimnīcā trīs reizes nedēļā saņem desmit pacienti. Taču tuvākajā laikā plānots, ka nodaļā pacienti hemodialīzi saņems līdz sešām dienām nedēļā, kas uzlabos pakalpojuma pieejamību vismaz divas reizes.

Savukārt Jēkabpils reģionālās slimnīcas aptiekas noliktavas paplašināšanā ieguldīti 300 000 eiro - ir veikti remontdarbi slimnīcas pagrabstāvā, kur slimnīcas aptieka ir ieguvusi jaunas un plašas telpas. Tās kļuvušas daudz ērtākas Jēkabpils reģionālās slimnīcas darbiniekiem.

Bez jau minētā slimnīcā norit 2021.gada janvārī uzsāktie rekonstrukcijas darbi Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā, uzlabojot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību. Būvdarbus veic ģenerāluzņēmējs SIA "Jēkabpils PMK". Projekta mērķis ir attīstīt slimnīcas veselības aprūpes infrastruktūru un uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību reģiona iedzīvotājiem gan stacionārā, gan ambulatorajā daļā. Būvniecības darbi norit pa kārtām, nepārtraucot slimnīcas un poliklīnikas pakalpojumu sniegšanu pacientiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu