GTA izstrādātājs apvieno spēkus ar populāru mobilo spēļu veidotāju (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Populāro mobilo spēļu “FarmVille”, “Words With Friends” un “Texas Hold’em Poker” veidotājs “Zynga” apvienos spēkus ar datorspēļu izstrādātāju “Take-Two”, kas ir slavenās “Grand Theft Auto” (GTA) franšīzes attīstītājs, vēsta CNN.

“Take-Two” pirmdien paziņoja, ka iegādāsies “Zynga” darījumā, kas ir 12,7 miljardus dolāru vērts. Reaģējot uz šiem jaunumiem, “Zynga” akciju vērtība pieauga par 40%, kamēr “Take-Two” akciju vērtība kritās par aptuveni 15%.

Šis darījums ļaus “Take-Two” nodrošināt lielāku klātbūtni mobilo spēļu jomā, paplašinot savu biznesu ārpus konsoļu un datorspēļu nozares, kurā uzņēmums ir zināms ar tādām spēļu sērijām kā GTA, NBA 2K un “Red Dead Redemption”.

“Mēs esam ļoti priecīgi paziņot, ka “Zynga” pārņemšana ļaus ievērojami diversificēt un transformēt mūsu biznesu, sniedzot iespēju būt līderiem interaktīvās izklaides industrijas segmentā – mobilo spēļu izstrādē,” sacīja “Take-Two” vadītājs Strauss Zelniks.

Savukārt “Zynga” no šī darījuma iegūst nozīmīgu māteskompāniju ar lielu pieredzi spēļu industrijā, kas var palīdzēt turpināt izaugsmi.

“Zynga” savas akcijas kotēja 2011. gadā, tomēr akciju vērtība kopš tā laika nav būtiski mainījusies. 2012. gadā uzņēmums parakstīja sadarbības līgumu ar “Facebook”, tomēr šajā darījumā mobilo spēļu izstrādātājs ir uzskatāms par zaudētāju. Tomēr pašlaik uzņēmums cer, ka apvienošanās ar “Take-Two” ļaus cerēt uz nopietnu izaugsmi.

“Apvienojot “Zynga” pieredzi mobilajās platformās ar “Take-Two” pieredzi jaunās paaudzes spēļu tehnoloģijās, būs iespējams virzīt tālāk mūsu misiju ar spēlēm, kas savieno pasauli,” sacīja “Zynga” vadītājs Frenks Gibo.

Tiek norādīts, ka pašlaik spēļu jomā ir vērojama konkurence starp vairākiem izstrādātājiem, piemēram “Take-Two” galvenie konkurenti ir “Electronic Arts” (EA) un “Activision Blizzard”, kas veido spēles tirgū populārākajām konsulēm – “Nintendo Switch”, “Microsoft Xbox” un “Sony PlayStation”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu