Toyota izmēģina paciņu piegādi uz auto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Toyota Motor kopā ar citām Japānas kompānijām ir sākuši testēt sistēmu, kas ļauj cilvēkiem saņemt paciņu savā automašīnā, neatrodoties klātienē. Jaunā tehnoloģija, kas dod kurjeriem tiesības uz laiku atbloķēt klienta automašīnu, izmantojot viedtālruni, strādā pat ar aktivizētu signalizāciju.

Toyota eksperimentā iesaistīts piegādes serviss Yamato Transport un telekomunikāciju gigants KDDI. Uzņēmumi norādīja, ka sistēmas darbība tiks sākta tad, kad būs pilnīga pārliecība par tās drošību.

Eksperimentā iesaistītās automašīnas ir aprīkotas ar īpašu Smart Key Box ierīci, kas ļauj piegādes dienesta darbiniekam atvērt klienta automašīnu, noskenējot uz iepakojuma esošo svītrkodu. Transportlīdzekli var atslēgt uz ne vairāk kā 10 minūtēm, un to nevar iedarbināt.

Ja kurjera dienesta darbinieks aizmirsīs aizslēgt automašīnu, uz viņa viedtālruni tiks nosūtīts atgādinājums.

Līdz šim tiesības piedalīties eksperimentā ir saņēmuši Toyota īpašnieki Tokijas un Aiči prefektūrā. Pagaidām nolemts, ka eksperiments turpināsies vismaz līdz 30. aprīlim.

Yamato Transport pēta dažādas metodes paku saņemšanai, izmantojot digitālās atslēgas. Uzņēmums iepriekš demonstrēja šādu sistēmu dzīvokļos, izmantojot automātiskās slēdzenes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu