"Jysk" tuvākajos divos gados pieļauj iespēju Latvijā atvērt jaunus veikalus; plānots renovēt arī esošos (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Mājsaimniecības preču tirgotājs SIA "Jysk Linnen'n Furniture" ("Jysk") tuvākajos divos gados pieļauj iespēju Latvijā atvērt piecus sešus veikalus, kā arī tuvāko piecu gadu laikā plāno renovēt esošos veikalus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Jysk" valdes loceklis Artūrs Vikmanis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Igaunijā "Jysk" saskata iespēju atvērt vēl četrus piecus veikalus, bet Lietuvā tiek strādāts pie divu veikalu atvēršanas līdz šā gada vasarai.

"Igaunijā mums ir 12 veikali, un redzam iespējas atvērt vēl četrus piecus veikalus. Nākamajā finanšu gadā mēs turpināsim attīstību, atvērsim vismaz divus veikalus. Latvijā mums šobrīd ir 11 veikali un, iespējams, nākamajā finanšu gadā atvērsim vienu veikalu un pēc gada vēl četrus piecus veikalus. Lietuvā ir 13 veikali, un šobrīd strādājam pie tā, lai atvērtu vēl divus veikalus līdz vasarai," sacīja Vikmanis, piebilstot, ka kompānijai ir arī 10 veikalu Baltkrievijā.

Viņš atzīmēja, ka Latvijā vēsturiski ir izveidojies situācija, kad lielākā veikalu koncentrācija ir Rīgā, taču nākotnē kompānija plāno veikalu tīkla attīstību reģionos, tostarp noteikti veikals būs Valmierā, lai gan šobrīd vēl nav iespējams pateikt, vai tas būs nākamgad vai vēl pēc gada, kā arī veiklas noteikti tiks atvērts Rēzeknē. Iespējams, kompānija atvērs kādu jaunu veikalu arī Rīgā.

Jautāts, kādas investīcijas šogad kopumā ir plānotas, Vikmanis atturējās nosaukt konkrētas summas.

"Galvenie investīciju virzieni ir tirdzniecības tīkla paplašināšanā, esošo veikalu uzlabošanā atbilstoši jaunajam konceptam.

Tuvāko piecu gadu laikā mēs plānojam renovēt visus veikalus atbilstoši jaunajam konceptam. Tie ir galvenie investīciju virzieni

. Tāpat mēs domājam, kā uzlabot mūsu iekšējās sistēmas, lai celtu produktivitāti un būtu mazāk nepieciešams manuāls darbs, kā arī skatāmies, lai uzlabotu darba apstākļus darbiniekiem un darba vidi," viņš sacīja.

Vikmanis piebilda, ka kompānija pagājušajā gadā atvēra divus jaunā koncepta veikalus - vienu Liepājā un vienu Ventspilī, kā arī "Jysk" atvēra jaunu veikalu tirdzniecības centrā "Sāga", Rīgā.

"Visi nākamie veikali būs jaunā koncepta. Galvenā atšķirība ir tā, ka jaunā koncepta veikalos preces ir izvietotas citādāk, radot pircējiem mājīguma sajūtu un skandināvisku atmosfēru," viņš sacīja.

Vienlaikus "Jysk" pārstāvis atzīmēja, ka, pārskatot veikalu tīklu, tika nolemts slēgt veikalu Stirnu ielā, Rīgā. "Mēs pārorganizējām veikalu atrašanās vietas, un konkrēti Stirnu ielas reģionā bija jau pāris veikali. Lai efektīvāk sadalītu resursus un pārdošanu, nolēmām šo veikalu aizvērt," teica Vikmanis, piebilstot, ka šobrīd "Jysk" Latvijā ir veikali Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Liepājā un Ventspilī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu