ES dalībvalstu vidū nav vienprātības par Krievijas izslēgšanu no SWIFT sistēmas (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sergei Elagin/Shutterstock

Pastāv reāla iespēja, ka Eiropas Savienība (ES) varētu nolemt atslēgt Krieviju no starptautiskās maksājumu sistēmas SWIFT, kas apvieno tūkstošiem finanšu iestāžu visā pasaulē, tomēr bloka dalībvalstu vidū šai jautājumā joprojām nav vienprātības, raidsabiedrībai CNN atzinuši informēti avoti Eiropas Savienībā.

Krievijas atslēgšana no SWIFT padarītu finanšu iestādēm gandrīz neiespējamu naudas nosūtīšanu uz Krieviju vai no tās, tādējādi nopietni apgrūtinot Krievijas biznesa sakarus ar ārvalstu klientiem un reāli ietekmējot Krievijas ekonomiku.

Polija un Baltijas valstis grib panākt, lai šis jautājums tiek iekļauts sankciju pakotnē, ko paredzēts pieņemt šovakar, tikmēr Vācija, Itālija, Ungārija un Kipra, kam ir būtiskas ekonomiskās attiecības ar Krieviju, šādu soli neatbalsta.

Augsts ES diplomāts norādījis, ka sarunas turpinās, bet pieļāvis, ka uzvarēs ekonomiskās intereses un Krievija no SWIFT netiks atslēgta.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba iepriekš izteicies, ka "tie, kas mīkstinās sankcijas, aptraipīs savas rokas ar ukraiņu asinīm".

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu