Kembridžas hercogi emocionālā vizītē Ukrainas kultūras centrā: mēs jūtamies bezjēdzīgi!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Karaliskais pāris neplānotā vizītē ieradās Ukrainas kultūras centrā Londonā, lai uzzinātu par centieniem atbalstīt ukraiņus Apvienotajā Karalistē un visā Eiropā. Kembridžas hercogs un hercogiene jau sacījuši, ka "stāv kopā" ar "visu Ukrainas tautu" Krievijas iebrukuma laikā.

39 gadus vecais princis Viljams sacīja, ka briti ir daudz vairāk pieraduši redzēt konfliktus Āfrikā un Āzijā. "Ir ļoti neierasti to redzēt Eiropā. Mēs visi esam par jums," prinča vārdus citē Dailymail.co.uk.

Taču viņš piebilda, ka viņš, tāpat kā daudzi,

vēlas darīt vairāk, lai palīdzētu Ukrainai, bet jūtas bezpalīdzīgs: "Mēs jūtamies tik bezjēdzīgi."

Ketrīna un princis Viljams tikās ar ukraiņu kopienas locekļiem un brīvprātīgajiem, lai uzzinātu par centrā piedāvātajiem pakalpojumiem, kā arī izaicinājumiem, ar kuriem viņi joprojām saskaras. Viņi arī runāja ar Katastrofu ārkārtas komitejas izpilddirektoru Salehu Saīdu, lai uzzinātu par notiekošo Ukrainas humānās palīdzības jomā, kurai pagājušajā nedēļā karaliene Elizabete veica "dāsnu ziedojumu".

Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Viljams un Keita valkāja piespraudes, kas demonstrēja Ukrainas karoga zilo un dzelteno krāsu, un brīvprātīgajiem no Kensingtonas pils atveda mājās gatavotus šokolādes braunijus un granolas tāfelītes.

Kembridžas hercogs un hercogiene iepriekš izteica atbalsta vārdus Ukrainai savā kopīgajā @KensingtonRoyal Twitter kontā.

Foto: AFP/Reuters/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu