Reirs: Tiek strādāts pie mērķēta atbalsta programmu izveides inflācijas seku mazināšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vispārējs atbalsts inflācijas seku mazināšanai nav paredzēts, bet tiek strādāts pie mērķēta atbalsta programmu izveides, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs.

Finanšu ministrs uzsvēra, ka valstij nav iespēju dot atbalstu konkrētām preču grupām, piemēram, degvielai vai pārtikai, lai mazinātu inflācijas izraisīto cenu kāpumu.

Reirs skaidroja, ka nepieciešams izvērtēt prioritātes un šobrīd svarīgākā prioritāte ir aizsardzība un finansējuma palielināšana aizsardzībai līdz 2,5% no iekšzemes kopprodukta trīs gadu laikā. Savukārt akcīzes nodokļa samazināšana degvielai nozīmētu par 140 miljoniem eiro mazākus budžeta ienākumus, kuru pietrūktu aizsardzībai.

"Dzīvojam kara apstākļos, un neviena valsts nebūs spējīga nodrošināt pirmskara dzīves līmeni inflācijas dēļ. Kara apstākļos nav tādu instrumentu, lai kompensētu visu," teica Reirs.

Ministrs informēja, ka Ekonomikas ministrija un Labklājības ministrija patlaban strādā pie atbalsta programmām, lai kompensētu inflācijas radīto cenu kāpumu tieši maznodrošinātajiem iedzīvotājiem.

Tāpat tiekot plānots atbalsts uzņēmumiem, kuri cietīs no Krievijas un Baltkrievijas tirgu zaudēšanas. Tas paredzēts finanšu instrumentu veidā kā kredīta garantijas, eksporta garantijas un nodokļu maksājumu atlikšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu