Pārvērtības “Skaistais spēks”: Anna atplaukst kā pavasara ābeļzieds

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jau tradicionāli TVNET «Egoiste» uzrunā dāmas pieteikties skaistuma piedzīvojumam, lai, iespējams, būtu starp laimīgajām, kuras izbaudīs lutināšanu pārvērtību procesā. Turpinot sadarbību ar veikalu tīklu Drogas, meklējām sievietes, kuru ikdiena cieši saistīta ar medicīnu. Profesiju, kas vēl nesen, kovidpandēmijā, prasīja dzelzs izturību un teju pēdējos sievietes spēkus. Tieši tāpēc mums šis projekts šķita ļoti nozīmīgs - dāvāt mediķēm sievišķīgas lutināšanas pilnu dienu. Laiks trešajai rakstu "Skaistais spēks" sērijas varonei Annai.

Stāsts par Annu

Anna Olenina (34) nāk no Rēzeknes. Dzīves līkloči aizveda viņu uz lielpilsētu, kur jau piekto gadu viņas ikdiena paiet kā sertificētai medmāsai Paula Stradiņa universitātes slimnīcas devītajā jeb endokrinoloģijas un reimatoloģijas nodaļā. Kad jautāts tiek, vai viņa jau kopš bērnības zināja, ka kļūs par mediķi, Anna saka: "Man rados bija mediķi, tāpēc mājās arī mētājās šļirces.

Man kā bērnam nebija labākas rotaļas kā lācītī špricēt visādus šķidrumus.

Bet medicīna ir mana otrā izglītība - sākotnēji domāju, ka man dzīvē noderēs ekonomiskās zināšanas."

Strādājot pirmajā prakses vietā Rēzeknes slimnīcas uzņemšanas nodaļā Anna uzreiz saprata, ka tā ir viņas īstā vieta.

"Es jutos kā zivs ūdenī. Es sapratu, ka tā ir mana vieta. Lielākais gandarījums, kad atnāc palātā un tev saka: māsiņ, es tik ļoti jūs gaidīju... Man liekas, nav daudz profesiju, kur šo siltumu sajūti uzreiz."

Visgrūtākais šajā darbā neesot asiņainie skati vai fiziskās stundas, bet gan pacientu attieksme. "Liekas, tu jau tā dari visu no sirds, bet viņam kaut kas aizvien nešķiet labi. Sāpīgi skatīties uz cilvēku bezatbildību. Īpaši pandēmijas laikā. Pacients atnāk pats ar savām kājām, paelpot var, aizvedam uz reanimāciju un vairs no turienes neatgriežas - tas ir ceļš uz morgu..." sarunas laikā aizdomājas Anna. "Kad vedām uz intensīvo palātu kādu kungu,

jautāju, kāpēc nevakcinējies... "A man nevajag. Re, es taču saslimu!" Viņš mājās neatgriezās. Paradoksāli, ka tiem, kuriem ir vislielākais "vienalga", arī tiek veltīts visvairāk uzmanības. Tas nav godīgi, tā ir sistēmas problēma."

Foto: Privātais arhīvs

Iespējams, atšķirīgi no citiem mediķiem, bet Anna pandēmijas laiku atceras kā kino. "Jā, bija grūti, bija smagi, bet bija ļoti interesanti. Divi gadi pagāja kā filmā, kur tu esi filmas varonis. Mums bija tāda unikāla iespēja - mēs esam uzrakstījuši vēsturi. Tāda iespēja mediķiem - tā ir ļoti reta. Karā un pandēmijā mēs varam sevi parādīt."

Kad Anna runā par darbu, viņas acis spīd. Var uzreiz sajust, ka viņas misija ir medicīna un viņa ir uz pareizā ceļa. Tieši tāpēc mums bija tas gods Annai dāvāt īstu lutināšanas dienu!

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pārvērtības top!

Pārvērtību rīts sākās ar Annas skaistumam nepieciešamo produktu izvēli un atlasi veikalā Drogas. Anna uz vietas tiekas ar matu un grima meistariem, lai uzklausītu viņu ieteikumus, kas noderēs tālāk pārvērtību procesā. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mati top dzīvīgi un rotaļīgi!

Matu pārvērtībām Annai izvēlējāmies CASTING tonējošo matu krāsu, kas piešķir matiem bagātīgu, uzreiz pamanāmu mirdzumu un izteiksmīgu toni. Krāsas noturība līdz pat 28 mazgāšanas reizēm, un tā nesatur amonjaku. 

"Lai gan šī ir tonējoša matu krāsa, mans ieteikums matus krāsot ne ātrāk kā pēc mēneša no iepriekšējās matu krāsošanas, īpaši, ja pirms tam lietota ilgnoturīgā matu krāsa," iesaka friziere Sintija Kraveca.

"Krāsoti mati prasa rūpes, tāpēc noteikti jālieto matu kopšanas produkti, speciāli izstrādāti lietošanai pēc matu krāsošanas."

Annas matiem izvēlējāmies ELVITAL COLOR VIVE līniju, kuras sastāvs baro matus un aizsargā to šķiedras no agresīviem ārējiem apstākļiem, kā arī satur UVB/UVA staru filtrus un matu kopjošas un atjaunojošas sastāvdaļas. Lai nogludinātu Annas matus un tie būtu gludi un spīdīgi, friziere ieteica lietot L’OREAL Extraordinary matu eļļu. Eļļai ir patīkama tekstūra, tā nerada taukainu matu sajūtu un piešķir matiem žilbinošu spīdumu.

"Eļļiņa neļaus matiem lūzt, kā arī krāsotiem matiem paredzētās eļļas sastāvs palīdzēs ilgāk saglabāt izteiksmīgu matu krāsu," uzsver matu meistare. 

Par Elīnas matiem rūpējās Sintija Kraveca no UNASTYLE.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Publicitātes attēls

https://www.drogas.lv/lv/Kosmetika

Top skatiens, kurā var "noslīkt"....

Annai ir normāls, kombinēts ādas tips. Tomēr pirms meikapa sejas pamatu vizāžiste Una Bernatoviča no klāja ar vieglu fluīdveida mitrinošo līdzekli. Mitrinātājs, kas satur alvejas ūdeni, minerālvielas un hialuronskābi, teicami iesūcās ādā. "Āda pēc fluīda lietošanas uzreiz šķiet svaigāka, maigāka un ilgāk mitrināta. Tā sastāvs ir viegli lipīgs, kas lieliski ļauj pieķerties tonālajam krēmam, un tas labi noturēsies. Tas faktiski aizstāj grima bāzi," komentē grima māksliniece. 

Nākamais solis - sejas toņa izlīdzināšanai Una izvēlējas gaišākā toņa ilgnoturīgo tonālo krēmu True much Infailible (15. tonis). Tonālais krēms satur arī hialuronskābes kompleksu, kas nodrošina ādai komfortu. "Ilgnoturīgais tonālais krēms, kurš teicami izlīdzina gan blāvu ādas toni, gan pigmentācijas plankumus un spīdumu, ir bez maskas efekta. Annas āda ir laba - pūderis nebija nepieciešams," krāsojot Annu, komentē Una.

Tad pāris otas pieskārieni ar bronzeri sejas iedeguma efekta un vēlamā ovāla iegūšanai, kā arī vaigu sārtums, kas ar savu persika toni nedaudz izgaismo vēlamās sejas zonas un piešķir sejai veselīgu un dabisku mirdzumu.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Dūmakainais acu grims tika veidots, izmantojot automātisko acu zīmuli Infallible Grip Gel Automatic 36H. "Zīmulim ir mīksta tekstūra, kas ļauj viegli novilkt gan šauras līnijas, lai iegūtu izsmalcinātu efektu, gan biezākas līnijas izteiksmīgākam rezultātam. Ar sūklīša aplikatoru izpludināju novilktās līnijas, lai panāktu dūmakainu acu efektu," komentē Una Bernatoviča. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kā izgaismotāju izmantoja Blush to Paradise vaigu sārtumu 01.

"Jā, kosmētikas lietošana ir kreatīvs process. Daudzi produkti ir multifunkcionāli. Vienu produktu var izmantot vairākos veidos. Piemēram, šo pašu vaigu sārtumu nedaudz uzklājot kustīgā plakstiņa centrā, akcentē acu grimu, padarot izteiksmīgāku Annas acu krāsu," stāsta grima māksliniece. 

Vēl tika L`OREAL PARIS False Lash Bambi Oversized Eye skropstu tuša intensīvi melnā tonī, kas lieliski pagarina skropstas un rada plaši atvērta skatiena efektu. 

Noslēdzošais akcents – lūpas! Annas lūpu kontūru apvilka ar naturālas krāsas L’oreal lūpu zīmuli (302. toni), bet pašām lūpām izvēlējās mitrinošu lūpu krāsu spilgtā un pievilcīgā persika pasteļtonī. 

Grima autore Una Bernatoviča (Make-up UNASTYLE).

Tikt pamanītai! Milenium ēras tendences

Annu pucēja t/c "Origo" stiliste Laura Puncule. Tā kā Anna savu vēlmi izteica divos vārdos: tikt pamanītai,

Laurai uzreiz radās radoša ideja - 2000. gada modes tendences!

"Anna vēlējās tikt pamanīta. Kas gan vēl spožāk izceļas, ja ne rozā virskrekls. Turklāt šosezon ir aktuālas ne tikai spilgtas krāsas, tostarp rozā, bet arī virskreklu izmantošana žaketes, jakas vietā," atklāj modes tendenču pazinēja Laura. "Izmantojām aktuālo elementu - braleti un minisvārkus. 2022.gads ir par '00. gadu trendiem - Britnijas Spīrsas pirmsākumi, minisvārki, crop-topi, pagarināts torss, spilgtas krāsas utt."

Un Anna atplauka kā pavasara zieds!

"Vēlētos vēlreiz pateikties par iespēju piedalīties šāda veida pasākumā. Bija neparasta un pilnvērtīgi pavadīta diena. Salīdzinājumā ar manu ikdienu, kad darbs tiek veikts pilnā darba ekipējumā, darba formā ar respiratoru, domas par sevis pucēšanu aizslīd kaut kur tālu, tālu... Bet šajā dienā jūs man likāt atdzimt par košu sievieti. Es sajutos, ka ne tikai pati, bet arī citi mani pamana!"

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pārvērtību noslēgumā Anna saņēma arī burvīgus ziedus un dāvanu no mūsu projekta draugiem – veikalu tīkla Drogas.

"Mēs aicinām sievietes vairāk veltīt uzmanību sev un savai iekšējai labbūtībai. Nešaubīties par sevi un savām spējām, bet noticēt, ka ikviena no mums ir unikāla. Izturēties pret sevi ar mīlestību, mīlēt sevi un savu ķermeni. Mums šā projekta mērķis ir, lai dalībnieces ne tikai tiktu lutinātas un sapucētas šajā dienā, bet arī celt viņu pašapziņu. Lai viņas redz, cik katra no dalībniecēm ir īpaša un skaista, apzinoties, ka ikdienā tiek darīts tik atbildīgs un smags darbs," par iedvesmojošo projektu izsakās AS Drogas sabiedrisko attiecību speciāliste Sintija Otto.

Turpmākajās pārvērtību projekta "Skaistais spēks" sērijās redzēsi, kā pārvēršas mūsu nākamā  dalībniece Baiba!

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Projekts tapis sadarbībā ar veikalu tīklu Drogas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu