Pārvērtības “Skaistais spēks”: medmāsiņa Baiba uzzied kā biznesa lēdija

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jau tradicionāli TVNET «Egoiste» uzrunā dāmas pieteikties skaistuma piedzīvojumam, lai, iespējams, būtu starp laimīgajām, kuras izbaudīs lutināšanu pārvērtību procesā. Turpinot sadarbību ar veikalu tīklu Drogas, meklējām sievietes, kuru ikdiena cieši saistīta ar medicīnu. Profesiju, kas vēl nesen, kovidpandēmijā, prasīja dzelzs izturību un teju pēdējos sievietes spēkus. Tieši tāpēc mums šis projekts šķita ļoti nozīmīgs - dāvāt mediķēm sievišķīgas lutināšanas pilnu dienu. Laiks beidzamajai rakstu "Skaistais spēks" sērijas varonei Baibai.

Stāsts par Baibu

Baiba Keiša (29), kuras dzimtā puse ir Gulbene, šobrīd strādā Paula Stradiņa universitātes slimnīcas devītajā jeb endokrinoloģijas un reimatoloģijas nodaļā. No četriem gadiem māsas profesijā pēdējos divus viņas aprūpē bijuši tieši kovida pacienti. Baiba sākotnēji mācījās uzņēmējdarbību, tomēr, saņēmusi diplomu, viņa saprata, kas tomēr nav tas, kas viņu interesē. "Es vēlējos darbu ar cilvēkiem. Kaut ko darīt sabiedrības labā. Tad man bija divas izvēles - policija vai medicīna," smejas Baiba. "Tad, kad sapratu, ka ir pēdējā diena iesniegt dokumentus, es riskēju un iestājos mediķos. Viss noritēja tik ātri, ka es pat nepaspēju iesniegt dokumentus Policijas akadēmijā." 

Kas Baibu vilina šajā darbā? "Ikdienas dažādība. Mūsu nodaļā, jaunajā korpusā ir arī plaša jauno tehnoloģiju daudzveidība, kas aizrauj, redzot, kā medicīna attīstās un tu vairāk spēj palīdzēt pacientiem. 

Kovida laiks arī Baibai bija izaicinājums. "Bija grūti, nenoliegšu. Jo tālāk tas viss ievilkās, jo bija trakāk. Sākums bija arī, kā saka, "viss uz tausti", tas ir grūti, ja nezini, kas ir tavs ienaidnieks. Pielāgošanās un kostīmi - tas viss bija jauna skola un jauna pieredze. Iziet no zāles - tikai caur dušu. Vēlies paēst? Tualete? Tas viss pirmajā vilnī bija dažbrīd jāatliek. Mainījāmies ik pa 4 stundām, un tajā laikā tev jāaizmirst dabiskās vajadzības," atceras Baiba. 

Kā jau arī kolēģes minēja, tomēr visgrūtāk ir mēģināt saprast pacientu vieglprātību un necieņu pret mediķiem. "Tas ir smagi, noklausīties pacienta kovida izdomājumus vai lepnu lielīšanos, ka nupat atbraucis uz slimnīcu ar sabiedrisko autobusu. Pacienti nesaprot, ka mums katru reizi jāsaģērbjas pirms viņu apmeklējuma, ka mums jābūt laipniem pret visiem - arī pret īpaši rupjiem izteikumiem. Bet viņi vieglprātīgi iznāk no palātas bez maskas, skandinot, ka tas viss ir teātris," pārdzīvotajā dalās pārvērtību dalībniece."Tāpēc katrs pacienta paldies vai uzmanības apliecinājums man ļoti daudz ko nozīmē!" Sarunas gaitā Baiba arī parāda atslēgu piekariņu, ko kāda paciente darinājusi no infūziju sistēmas plastmasas caurulītēm. 

Kā nesadegt tādā karā, Baiba zina, jo viņa mīl patiesi savu darbu: "Es mīlu palīdzēt cilvēkiem! Tas ir mans izaicinājums un sūtība." Tieši šo zelta vārdu dēļ mums bija liels gods palutināt Baibu!

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pārvērtības top!

Pārvērtību rīts sākās ar Baibas skaistumam nepieciešamo produktu izvēli un atlasi veikalā Drogas. Baiba ar interesi uzklausīja matu un grima meistares, kuras ieteica, kas labāk varētu piestāvēt pārvērtību dalībniecei. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mati 

Matu pārvērtībām Baiba kopā ar frizieri vienojās par romantiskām cirtām, pirms tam krāsojot matus ar matu krāsu L’OREAL PREFERENCE (Cool Blondes tonis 8.12).

Izvēloties šo matu krāsas kolekciju, rezultāts būs vēss matu tonis. Kolekcija speciāli izstrādāta, piesātināta ar vēsās toņu paletes krāsu niansēm. Preference ir ilgnoturīga želejveida matu krāsa ar patentētu sastāvu un spīduma eliksīru profesionāla līmeņa matu krāsošanai mājas apstākļos. Krāsa nodrošina vienmērīgu klājumu, unikālu nokrāsu un mirdzumu, kas saglabāsies līdz pat 6 nedēļām. Toņu klāsts izstrādāts atbilstoši jaunākajām modes tendencēm.

Friziere atgādināja pēc matu krāsošanas kopt matus ar līdzekļiem, kas speciāli izstrādāti krāsotu matu kopšanai, piemēram, Elvital Color Vive līniju krāsotiem matiem. Ieteica nākamo reizi, mazgājot matus, lietot Elvital Color Vive Wonder Water matus izlīdzinošo kondicionieri, tas atvieglos ķemmēšanu un veidošanu, nostiprinās krāsotus matus, padarīs mirdzošākus un tos mitrinās. Kondicioniera formulas pamatā ir laminārā tehnoloģija, kas ļauj iegūt gludus, spīdīgus matus un padara tos īpaši mīkstus. Aizpilda bojātās matu šķiedru vietas un izlīdzina matu virsmu, ļaujot matiem izskatīties veselīgiem, viegliem un mirdzošiem.

Par Baibas matiem rūpējās friziere Linda Kaklautiņa no UNASTYLE.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: drogas.lv

https://www.drogas.lv/lv/Kosmetika

GRIMS

Baibas tēlu stilisti veidoja sievišķīgi maigu un romantisku. Pirms klasiskā dienas make-up izveidošanas grima māksliniece Dagnija attīrīja un mitrināja Baibas sejas ādu ar tvirtumu piešķirošo un mitrinošo L'Oreal Hyaluron Specialist micelāro ūdeni un tvirtumu piešķirošo želeju sejai, kas piemērota gan normālai un kombinētai ādai, gan arī taukainai. "Nereti mēs pret ādas attīrīšanu izturamies vienaldzīgi, bet tas ir ļoti svarīgs posms ādas kopšanā pirms grima likšanas," uzsver Dagnija. 

Tonālais klājums tikai izveidots ar L`OREAL PARIS True Match vieglas konsistences mitrinošo tonālo krēmu, kas bagātināts ar B un E vitamīniem. "Tonālais krēms perfekti saplūda ar Baibas sejas ādas nokrāsu, novērsa sīkās nepilnības un radīja sabalansēta un dabiska grima rezultātu," komentē grima māksliniece. Neliela tumšo loku izgaišināšana norisinājās ar L`OREAL PARIS True Match Perfect Match mitrinošā un izgaismojošā korektora palīdzību. Korektoram ir īpaši ērta otiņa tā uzklāšanai. "Pēc korektora uzklāšanas visas sejas ādas nepilnības bija nemanāmākas un āda izskatījās starojoša un gluda. Tas, ko mēs vēlamies!" uzsver Dagnija. Tonālais klājums tika piefiksēts ar True Match pūderi rozes vaniļas tonī. L`OREAL PARIS Paradise īpaši pigmentēts vaigu sārtums vaigu kaulu izteiksmībai un perfektam tonim izgaismoja vēlamās sejas zonas.

Savukārt ar L`OREAL PARIS Bronze to Paradise pūderis nedaudz modelēja Baibas sejas vaibstus, piešķirot starojošas ādas efektu. Dagnija ieteica, ka noturīgais pūderis piešķir sejai iedeguma efektu, to var lietot neatkarīgi no gadalaika: "Vasarā to iespējams lietot arī kā tonālā krēma aizstājēju, savukārt ziemā pūderis palīdzēs radīt viegli iesauļotas un mirdzošas ādas efektu."

Uzacīm tika lietots L`OREAL PARIS Brow Artist Skinny Definer automātisks uzacu zīmulis ar spicu aplikatoru dabiskai matiņu iezīmēšanai. Zīmulis modelē to formu, savukārt mīkstā iestrādātā birstīte ķemmē matiņus un nofiksē tos.  Uzacu tuša, L`OREAL PARIS Brow Artist Plump&Set, piešķīra uzacīm izteiksmīgu toni, vienlaikus kopjot uzacu matiņus. Ērts, saīsināts aplikators un šķiedru birstītes īpašā forma ar spicu galu ļāva detalizēti modelēt uzacu formu. 

Lai akcentētu Baibas acu krāsu, make up māksliniece konturēja acis ar L`OREAL PARIS Perfect Slim acu zīmuli. Pateicoties smalkajam un maigajam 0,4 mm platajam filca galiņam, zīmulis ļauj viegli novilkt intensīvi melnu, nepārtrauktu līniju. Viegli iezīmēja līnijas starp skropstām, kas akcentēja acis un palīdzēja iegūt izteiksmīgu skropstu līniju. 

Acu makeup tika pabeigts ar L`OREAL PARIS Bambi Eye skropstu tušu melnā tonī. Tušas samtainā tekstūra piešķīra skropstām kuplumu un izsmalcinātu garumu bez salipšanas. Birstīte atkārto plakstiņa formu, lai satvertu un izliektu katru skropstu pat acu stūrīšos, tādējādi plaši atverot skropstas. 

Lūpas tika ietonētas ar L`OREAL PARIS Brilliant Signature lūpu krāsu maigā rozā tonī. Uzreiz pēc lūpu krāsas uzklāšanas lūpas iegūst lakotu virsmu ar dimanta mirdzumu, savukārt pēc kāda laika - viegli aizplīvurotu toni, kas uzsver lūpu dabisko krāsu. Tintes lūpu krāsa turas uz lūpām vairāku stundu garumā, nesausinot tās. Šķidrā lūpu krāsa-tinte L'Oreal Brilliant Signature ir noturīga, ar piesātinātiem pigmentiem. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Grima autore L’Oreal make-up māksliniece Dagnija.

STILS

Baibu pucēja t/c "Origo" stiliste Laura Puncule. Baiba vēlējās izskatīties sievišķīgāk un elegantāk nekā ikdienā - to tad stiliste arī centās panākt. 

Baibas auguma tips ir ovāls, ar tendenci uz platāku augšdaļu. "Lai visu tēlu izveidotu harmonisku, bija būtiski lejasdaļu nelikt pārāk apspīlētā apģērbā - pēc kontrasta principa tad augša vizuāli liktos masīvāka. Krāsas izvēlējos maigas, jo pats Baibas vizuālais izskats ir gaišs, līdz ar to tumšās krāsās Baiba pazustu, savukārt maigos toņos izceļas un viņas āda sāk mirdzēt," stāsta stiliste. 

Lauras izvēlētā satīna kleita piešķīra jutekliskumu, maigumu, sievišķību, savukārt žakete sniedza vēlamo eleganci

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Esmu patiesi priecīga, ka tiku iesaistīta un piedalījos šajā projektā. Guvu jaunus iespaidus, paplašināju informāciju par kosmētiku, sevis lutināšanu, apģērba izvēli. Visas dienas garumā jutu rūpes no visiem kuri bija iesaistīti. Diena, kuru es izbaudīju, un uzskatu, ka jebkurš medicīnas pārstāvis būtu pelnījis izbaudīt. Paldies!" sirsnīgi izsakās Baiba. 

Pārvērtību noslēgumā Anna saņēma arī burvīgus ziedus un dāvanu no mūsu projekta draugiem – veikalu tīkla Drogas.

"Mēs aicinām sievietes vairāk veltīt uzmanību sev un savai iekšējai labbūtībai. Nešaubīties par sevi un savām spējām, bet noticēt, ka ikviena no mums ir unikāla. Izturēties pret sevi ar mīlestību, mīlēt sevi un savu ķermeni. Mums šā projekta mērķis ir, lai dalībnieces ne tikai tiktu lutinātas un sapucētas šajā dienā, bet arī celt viņu pašapziņu. Lai viņas redz, cik katra no dalībniecēm ir īpaša un skaista, apzinoties, ka ikdienā tiek darīts tik atbildīgs un smags darbs," par iedvesmojošo projektu izsakās AS Drogas sabiedrisko attiecību speciāliste Sintija Otto.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Projekts tapis sadarbībā ar veikalu tīklu Drogas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu