LTV: Latvijā līgo arī no kara patvērumu radušie ukraiņi

CopyLinkedIn Draugiem X
Vasaras saulgriežu mistēriju "Līgo Saule". Attēls ilustratīvs.
Vasaras saulgriežu mistēriju "Līgo Saule". Attēls ilustratīvs. Foto: publicitātes

Daudzās Latvijas sētās šogad līgo arī no kara patvērumu radušie ukraiņi. Saulkrastu novadā Kalniņu ģimene ar savām svinēšanas tradīcijām iepazīstināja viesos atbraukušos ukraiņus, kas pašlaik dzīvo Latvijā, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Miers pie dabas itin nemaz neliecina par ārpasaulē valdošo trauksmaino laiku, arī karu. Šis pavasaris Kalniņu dzīvē aizvadīts Ukrainas zīmē – ģimenes saimniecībā nu dzīvo un strādā četras ukrainietes, bet pats saimnieks joprojām regulāri uz Ukrainu ved automašīnas.

Lai uzmundrinātu savas darbinieces, saimniece Klaida nolēma parādīt, kā latvieši svin Jāņus. Un Kalniņu ģimenē Jāņos svarīgas ir četras neatņemas svētku daļas – siera siešana, ugunskurs, saules vārti un, saulei rietot, ziedošana ugunij.

Lana ar dēlu Ēriku uz Latviju pirms trijiem mēnešiem atbraukusi no Rietumukrainas un Rīgā dzīvo pie radiem. Ikdienā viņa palīdz bēgļiem, un būt Latvijā Jāņos bijis sens viņas sapnis.

"Šis sapnis ir piepildījies, esmu ļoti priecīga šeit būt. Protams, mums tagad ir karš un citos – miera – apstākļos tas būtu citādi," teic Lana.

Plašāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu