Par godu RTU jubilejai studentu pilsētiņā Ķīpsalā tiks iestādīti 160 koki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mārtiņš Strazdiņš/RTU

2022. gada 27. jūnijā, svinot Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) 160. jubileju, 28. jūnijā plkst. 10.00 studentu pilsētiņā Ķīpsalā tiks sākta 160 jaunu koku stādīšana. RTU ir starp 50 pasaules zaļākajām universitātēm, un līdz 2030. gadam tā apņēmusies sasniegt klimata neitralitāti.

Svinīgais koku stādīšanas pasākums notiks Ķīpsalas studentu pilsētiņas centrālajā laukumā – Kolonādē, Āzenes ielā 8. Pirmos kokus iestādīs RTU rektors, prorektori, dekāni, šogad ievēlētās padomes locekļi un Studentu parlamenta pārstāvji.

Sākot RTU 160. jubilejas svinības, 28. jūnijā tiks iestādīti dižskābarži, sarkanās kļavas un sakuras. Dažādu koku stādīšana, padarot studentu pilsētiņu arvien zaļāku, studentiem, darbiniekiem un klimatam draudzīgāku, turpināsies līdz RTU jubilejai 14. oktobrī. Koku stādīšanā iesaistīsies zinātnieki, mācībspēki, studenti un visu RTU struktūrvienību darbinieki. Pie katra jauniestādītā koka būs plāksnīte ar stādītāja vārdu, apliecinot, ka RTU lielākā vērtība ir cilvēki – zinātkāri studenti, pasaules līmenī konkurētspējīgi zinātnieki, inovatīvi domājoši inženieri un motivēti darbinieki, kuri kopā veido RTU par dinamisku un modernu zinātnes un tehnoloģijas universitāti.

RTU jau ir viena no pasaules 50 zaļākajām universitātēm, ko apliecina zaļās politikas un ilgtspējas reitings «GreenMetric», un arī viena no aktīvākajām universitātēm pasaulē, kas cīnās pret klimata pārmaiņām, ko savukārt apliecina «The Times Higher Education Impact Rankings». Iestādot papildu 160 kokus, universitāte mērķtiecīgi turpina īstenot ambiciozo plānu līdz 2030. gadam sasniegt klimatneitralitāti. Proti, panākt, ka tās darbība nerada vai rada ļoti nelielas oglekļa emisijas. Lai sasniegtu mērķi, RTU gan pati aktīvi darbojas, piemēram, Ķīpsalā veido Baltijā lielāko un modernāko inženierzinātņu centru atbilstoši ilgtspējas principiem, atsakās no iekšdedzes dzinēju automašīnām, ievieš viedo apgaismojumu, ilgtspējīgu resursu pārvaldības politiku, gan arī paplašina RTU darbinieku un studentu izpratni par vides jautājumiem un sekmē videi draudzīgu tehnoloģiju radīšanu un izmantošanu.

RTU ir vienīgā daudznozaru tehnoloģiju universitāte Latvijā. Tās deviņās fakultātēs iespējams iegūt daudzpusīgu izglītību augstajās tehnoloģijās un inženierzinātnēs, kā arī sociālajās un humanitārajās zinātnēs. Universitāte dibināta 1862. gadā. Ar dažādiem pasākumiem visa gada garumā tiek svinēta universitātes 160. jubileja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu