Uz Dominikānu - ne tikai gulēt pludmalē: TOP 10 piedzīvojumi katrai gaumei (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Dominikānas Republika piedāvā dažādas iespējas aizraujošām aktivitātēm pie dabas krūts, tāpēc uz šo Karību jūras valsti ir vērts doties ne tikai ar mērķi laiski zvilnēt pludmalē, bet arī lai izbaudītu piedzīvojumus. Daivings, raftings, izjādes ar zirgiem, pārgājieni, makšķerēšana un kalnu riteņbraukšana - garlaikoties vienkārši nebūs laika. Aiziet!

Sadarbībā ar “Novatours” uzskaitīsim TOP 10 piedzīvojumus, ko izbaudīt Dominikānā.

Daivings

Atrodoties Dominikānas Republikā, ir iespēja izvēlēties – nirt Atlantijas okeānā vai Karību jūras ūdeņos. Daivinga entuziasti var izbaudīt krāšņo zemūdens pasauli visa gada garumā, jo ūdens temperatūra Dominikānā nekad nenoslīd zem 20°C. Valstī ir vairāk nekā 50 niršanas centru, piedāvājot iespējas gan iesācējiem, gan profesionāļiem. Iesācēji varēs ar prieku vērot skaistākos koraļļu rifus, tropiskās zivis, jūras anemones, jūras ežu kolonijas, jūras zvaigznes un citus Karību jūras iemītniekus, savukārt pieredzējušiem nirējiem būs interesanti ieskatīties zemūdens grotās, alās un pat izpētīt nogrimušus kuģus.

Sērfings, vindsērfings un kaitbords

Kite Beach netālu no Kabaretes (Cabarete) tiek uzskatīta par labāko vietu, kur "ķert viļņus”. Austrumu vēji šeit pūš paralēli krastam, veidojot vienmērīgus viļņus, bet koraļļu rifi aizsargā lagūnu no atklātā okeāna viļņiem.

Visu līmeņu sērfotāji ir iecienījuši Encuentro pludmali, kur iespējams apgūt prasmes pie godalgotiem instruktoriem.

Foto: Shutterstock

Samanas pussalā var nodarboties ar kaitbordu Las Terrenas Punta Popi pludmalē un sērfot Playa Bonita pludmalē. Arī Makao pludmale Puntakanā ir pazīstama kā populāra sērfošanas vieta, savukārt Playa Blanca piesaista kaitborda cienītājus. Neatkarīgi no tā, vai esi iesācējs vai eksperts, Dominikānas ūdeņi ir ideāla vieta dažādām aktivitātēm.

Kanjonings

Dominikānā var piedzīvot tādu interesantu aktivitāti kā kanjonings. Šī izklaide ir piemērota tiem, kuriem patīk apskatīt kalnu upju noslēpumainākās vietas, lēkt no klintīm, laisties pa virvēm un mesties ūdenī.

Lai izbaudītu šo piedzīvojumu, jādodas uz Jimenoa upi. Jārēķinās, ka

piedzīvojuma laikā saņemsi kārtīgu enerģijas devu, piedzīvojot galvu reibinošu nobraucienu pa kanjoniem un adrenalīna pārpilnu lēcienu dabīgā baseinā ūdenī

- šis ceļojums gida pavadībā pa līkumotu upi caur mežonīgajiem lietus mežiem noteikti paliks atmiņā uz ilgu laiku.

Pārgājieni un trekings

Pārgājieni galvenokārt notiek kalnu apvidos vai nacionālajos dabas parkos. Zinātāji iesaka izpētīt Los Haitises nacionālo parku. Izraibināts ar mangrovju purviem, palmu un kokvilnas biezokņiem, gleznainām zaļām salām un noslēpumainām alām ar klinšu uzrakstiem, tas pārsteigs pat izsmalcinātāko ceļotāju.

Starp citu, Džarabakoa (Jarabacoa) atrodas visa Karību jūras reģiona augstākais punkts - Duarte Peak, kas sasniedz 3087 metrus.

Izjādes ar zirgiem

Dominikānā ir izjādēm piemērotas takas dažādām grūtības pakāpēm - gan iesācējiem, gan pieredzējušiem jātniekiem. Tā, piemēram, ir iespējams izjāt gar Atlantijas okeāna piekrasti, aplūkojot skaisto Makao pludmali.

Foto: Shutterstock

Pārgājieni zirga mugurā tiek organizēti arī Dominikānas lietus mežos. Savukārt mīlētāji un jaunlaulātie var izbaudīt romantisku pludmales izjādi saulrietā.

Raftings

Lai piedzīvotu aizraujošu nobraucienu pa kalnu upi ar kristāldzidru ūdeni cauri džungļiem, adrenalīna medniekiem ir jādodas uz Yaque del Norte upi. Mutuļojoša straume, milzīgs ātrums, negaidīti pagriezieni un krāces tropu mežu ielenkumā – pēc šī piedzīvojuma emocijas vēl ilgi nenorims.

Niršana alās

Dominikānas Republika ieņem pirmo vietu pēc alu skaita uz platības vienību – 

te ir vairāk nekā 5 tūkstoši alu, daudzas no kurām ir piepildītas ar ūdeni, dzīlēs slēpjot stalaktītus un stalagmītus,

kas klāti ar kristāldzidu ūdeni. Tas ir īsts saldais ēdiens šī ekstrēmā niršanas veida cienītājiem.

Makšķerēšana

Dominikāna ir īsta makšķernieku paradīze – te iespējams gan makšķerēt rifos no mazām laiviņām, gan ar iespaidīgām jahtām doties Atlantijas okeāna vai Karību jūras dziļajos ūdeņos, lai noķertu lielās zivis. Dziļjūras makšķerēšana ir pieejama arī kūrortos, tostarp Puntakanā (Punta Cana) un Bavaro. Starp citu, Dominikānā ir cieņā arī spiningošana.

Safari

No Puertoplatas līdz Puntakanai safari ir lielisks veids, kā iejusties Dominikānas laukos un izbaudīt mežonīgās dabas burvību.

Pa Dominikānas kalniem var izmest līkumus gan ar milzīgiem apvidus auto, gan pie kvadracikla stūres.

Puntakanā safari maršruts līkumo caur mazām pilsētiņām, piemēram, Otrabandu, kur miesnieki izkarinājuši savu produkciju tieši uz ielas, un beidzas Makao smilšainajā un saules pielietajā pludmalē.

Foto: Shutterstock

Kalnu velobraukšana

Velomaršruti Dominikānas kalnos ir ļoti daudzveidīgi – katrs var atrast ko piemērotu savai sagatavotības pakāpei.

Kabaretes El Choco nacionālajā parkā ir pieejamas dažādas grūtības pakāpes takas, tostarp arī 50 km izturības brauciens.

Mierīgākiem izbraucieniem ir jāizvēlas valsts centrālās kalnu daļas ceļi – no Džarabako līdz Konstantai. Patīkams bonuss ir tas, ka pa ceļam varat veldzēties Dominikānas vēsajās upēs un ūdenskritumos.

Ja esi iedvesmojies iepazīt pārsteidzoši daudzveidīgo Dominikānas Republiku, šeit atradīsi izdevīgus piedāvājumus ceļojumam uz šo Karību jūras pērli.

Raksts tapis sadarbībā ar Novatours.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu