No 10.augusta Daugavpilī palielināsies siltumenerģijas tarifs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Šī gada 10.augustā spēkā stāsies jauns pašvaldības akciju sabiedrības “Daugavpils siltumtīkli” siltumenerģijas tarifs, kā rezultātā, tas būs par 2,70 % lielāks jeb 93,06 eiro/MWh, portālu TVNET informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

Kā atgādināja SPRK, pašlaik šobrīd spēkā ir šāds tarifs - 90,64 eiro/MWh.

Jauno tarifu izvērtējusi un apstiprinājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

Kā uzsvēra SPRK - šogad tarifs Daugavpilī ir mainījies vairākkārtīgi. Ņemot vērā, ka noslēdzies jūlijā izsludinātais konkurss par dabasgāzes iepirkumu, sagaidāms, ka septembrī tarifs mainīsies vēlreiz.

SPRK skaidroja, siltumenerģijas apgādes pakalpojumu gala tarifa izmaiņas no šī gada 10.augusta ietekmējis PAS “Daugavpils siltumtīkli” kurināmā (šķelda) izmaksu (+4%) un iepirktās siltumenerģijas izmaksu (+2,1%) pieaugums.

Kopumā komersants siltumenerģijas lietotājiem Daugavpilī piegādā ap 360,7 tūkstošus MWh gadā, kas ir otrs lielākais nodotais apjoms starp lielākajām pilsētām valstī. Noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu PAS “Daugavpils siltumtīkli” iesniedza SPRK šī gada 11.jūlijā. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto pamatojumu, secināja, ka noteiktie (piedāvātie) tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Līdz ar jauno tarifu Daugavpilī siltumenerģijas tarifs šogad mainījies jau piekto reizi.

No februāra tarifs palielinājās par 64,4% līdz 93,65 EUR/MWh, no aprīļa samazinājās par 13,9%, no maija palielinājās par 17%, bet no jūlija samazinājās par 3,9%.

PAS “Daugavpils siltumtīkli” ir SPRK piešķirta atļauja pašai noteikt siltumenerģijas tarifus, ja mainās kurināmā cena. Kā skaidroja SPRK - tas nozīmē, ka tiklīdz kurināmā cena ir zemāka par to, kas iekļauta piemērotajā tarifā, komersantam ir jānosaka zemāks tarifs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu