"Rīgas namu pārvaldnieks" šī gada pirmajā pusgadā strādājis ar 1,8 miljonu eiro peļņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) pirmajā pusgadā strādājis ar 1,8 miljonu eiro peļņu, pavēstīja RNP pārstāve Una Grenevica.

"Izvērtējot sasniegtos finanšu rezultātus, jāsecina, ka tie ir smaga darba rezultāts, kas ieguldīts ilgākā laika posmā. Primāri jau ieviešot caurspīdīgu iepirkumu sistēmu, kā rezultātā klientiem pieejams kvalitatīvāks pakalpojums par zemāku cenu," norāda RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Viņš atzīst, ka joprojām uzņēmumu sagaida vairāki izaicinājumi - pašreizējā ģeopolitiskā situācija, ko pavada ārkārtīgi straujš energoresursu cenu kāpums, gatavošanās tuvojošai apkures sezonai.

Kā skaidro uzņēmumā, laikus apmaksāto klientu rēķinu apjoms sasniedzis 81% un ir ar tendenci palielināties.

Debitoru parāda portfelis kopš gada sākuma samazinājies par 1 miljonu eiro.

RNP norāda, ka sadarbība ar parādu piedziņas ārpakalpojumu sniedz rezultātu un nododamo parādu lietu skaits tiek kāpināts. Tiek norakstīti neatgūstamie parādi, tai skaitā arī pret AS "Rīgas siltums" un "Rīgas ūdens".

Atgādinājumu ieviešana par apmaksas termiņa iestāšanos - atgādinājumi par rēķinu apmaksu, informatīvie paziņojumi, SMS apziņošanas, kā arī veiktās preventīvās parādu atgūšanas darbības sniegušas rezultātu.

Trešo gadu pēc kārtas uzlabojas RNP klientu maksāšanas disciplīna. Šī izaugsme turpinās arī šogad, neraugoties uz 17% pieaugumu pakalpojumu cenām. Jūnijā maksāšanas disciplīna uzlabojusies par 2%, savukārt salīdzinot ar 2020.gada jūniju - par 10%.

Kā ziņots, pilnībā Rīgas pašvaldībai piederošais RNP 2021.gadā strādājis ar 4,1 miljona eiro peļņu. Uzņēmuma apgrozījums palielinājies par nepilniem 10%, salīdzinot ar 2020.gadu, un bija 61,149 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu