Atceļ lēmumu, kas pagarināja Jakutijas šamanim noteikto piespiedu "ārstēšanu"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Jakutijas pašpasludinātais šamanis Aleksandrs Gabiševs
Jakutijas pašpasludinātais šamanis Aleksandrs Gabiševs Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Krievijas Piejūras novada tiesa atcēlusi zemākas instances tiesas lēmumu, saskaņā ar kuru Jakutijas pašpasludinātajam šamanim Aleksandram Gabiševam pagarināta piespiedu "ārstēšana” stingra režīma psihiatriskajā slimnīcā, vēsta medijs RFE/RL.

Gabiševs iepriekš vairākas reizes mēģināja kājām no Sibīrijas aiziet līdz Maskavai, lai “izdzītu” diktatoru Vladimiru Putinu.

Kā informēja Gabiševa advokāts Aleksejs Prjaņišķinkovs, tiesa apmierinājusi Gabiševa apelāciju un nosūtījusi lietu jaunai izskatīšanai.

Augusta sākumā Usurijskas rajona tiesa uz nenoteiktu laiku pagarināja piespiedu ārstēšanu stingra režīma psihiatriskajā slimnīcā, neskatoties uz to, ka pirms mēneša ārstu grupa secināja, ka Gabiševa veselības stāvoklis uzlabojies, tāpēc viņš pārvedams uz parastu slimnīcu.

Kā ziņots, 2019.gada pavasarī Gabiševs kājām sāka iet 8000 kilometru garo ceļu no Jakutskas uz Maskavu, lai tur veiktu “dēmona Putina izdzīšanas rituālu”. Gabiševs tika aizturēts pa ceļam, un pret viņu tika ierosinātas vairākas lietas.

Pēc tam viņš vēl trīs reizes mēģināja atsākt savu gājienu uz Maskavu, tomēr varas iestādes visus šos mēģinājumus apturēja.

Viņam arī tika noteikta piespiedu psihiatriskā ekspertīze, kuras gaitā viņš tika atzīts par nepieskaitāmu.

2020.gada maijā Gabiševs piespiedu kārtā tika nogādāts Jakutskas psihoneiroloģiskajā dispanserā. Tur viņš atradās divus mēnešus. Savukārt 2021.gadā Jakutskas tiesa noteica Gabiševam piespiedu ārstēšanu un viņš atgriezās slimnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu