Eiropa veiksmīgi sākusi aizstāt Krievijas dīzeļdegvielu (8)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Kopš septembra sākuma Eiropa ik dienas importējusi 1,65 miljonus barelu dīzeļdegvielas. Tas ir augstākais rādītājs kopš 2019. gada augusta, vēsta aģentūra “Reuters”, atsaucoties uz analītisko kompāniju “Vortexa”.

Eiropas valstis sākušas iepirkt dīzeļdegvielu no piegādātājiem Āzijā un Tuvajos Austrumos. Septembrī importa apjoms sasniedzis trīs gadu maksimumu.

No 1. līdz 11. septembrim Eiropa ik dienas importējusi 1,65 miljonus barelu dīzeļdegvielas. Salīdzinājumam – augustā vidēji diennaktī Eiropa importējusi 1,46 miljonus barelu naftas.

Interesanti, ka septembrī dīzeļdegvielas īpatsvars no Krievijas bijis 44% no kopējā apjoma. Augustā šīs rādītājs bija 51%. Tajā pašā laikā imports no Tuvajiem Austrumiem augustā sasniedza 23%, bet septembrī – 30%.

Tiek prognozēts, ka dīzeļdegvielas importa apjoms no Tuvajiem Austrumiem septembrī pieaugs vēl uz pusi – līdz 500 tūkstošiem barelu diennaktī. Tas būs augstākais rādītājs kopš 2018. gada maija. Turklāt, imports no Āzijas saglabāsies stabilā līmenī – 225 tūkstoši barelu diennaktī. Šis rādītājs ir trīs reizes augstāks nekā jūlijā, un ļoti tuvu maksimumam, kas sasniegts pērn novembrī.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu