Kā īsti notika Elizabetes II apbedīšana līdzās mīļotajam princim Filipam?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Lielbritānijas valdnieces bēres noslēdzās Vindzoras pils Svētā Džordža kapelā, kur privātā ģimenes dievkalpojumā karaliene tika apbedīta kopā ar savu mirušo vīru Edinburgas hercogu. Kā tas īsti notika - mirklis, kad abu pīšļi tika apvienoti?

Karaliene Elizabete II atdusas Svētā Džordža kapelā, kas ir britu karaliskās ģimenes iecienīta apbedīšanas vieta.

Tieši šajā svētajā vietā pagājušajā gadā karaliene pavadīja savu mīļoto vīru, princi Filipu ar kuru laulībā bijusi vairāk nekā 73 gadus. 

Pēc prinča Filipa bērēm viņa zārks tika nolaists Svētā Džordža karaliskajā velvē, lai sagaidītu pēcnāves atkalapvienošanos ar karalieni Elizabeti II. 

Atkalapvienošanās jeb karalienes pīšļu apbedīšana kopā ar prinča Filipa mirstīgajām atliekām notika karalienes bēru dienā, 19. septembrī, kad pēc garām ceremoniālām bērēm valdniece tika pavadīta uz mūža mājām Džordža kapelā.

Foto: Reuters/ScanPix

Šis brīdis bija ļoti privāts - pēc imperiālās valsts kroņa, valdnieka lodes un sceptera no noņemšanas, lai tos nogādātu atpakaļ uz Londonas Taueru, karalienes šķirsts nobrauca pazemē, karaliskajā velvē. 

Šajā kapelā atdusas arī karalienes tēva Džordža VI, mātes Elizabetes un viņas māsas, princeses Mārgaretas mirstīgās atliekas.

Vindzoras pils bija karalienes Elizabetes II oficiālā rezidence, kur viņa gadu desmitiem dzīvoja kopā ar Edinburgas hercogu, princi Filipu, saviem bērniem un suņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu