Valsts policija rosina apsūdzēt trīs personas par viltota vakcinācijas sertifikāta iegūšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 sertifikāts. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 sertifikāts. Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Valsts policija rosinājusi prokuratūru apsūdzēt trīs personas lietā par viltota vakcinācijas sertifikāta iegūšanu, informē policija.

2021. gada novembrī policijā tika saņemta informācija no kādas medicīnas iestādes darbinieces Rīgā, ka pie viņiem ieradies vīrietis, kurš vēlas saņemt vakcīnu pret Covid-19, taču viņai radušās šaubas par personas īsto identitāti, proti, medicīnas personāls nebija pārliecināts, vai vīrietis uzrāda savu personu apliecinošu dokumentu.

Reaģējot uz saņemto informāciju, likumsargi devās uz notikuma vietu, kur sastapa minēto vīrieti. Skaidrojot notikušo, policisti konstatēja, ka vīrietis medicīnas darbiniecei uzrādījis svešus dokumentus, tādējādi uzdodoties par citu personu. Turpat blakus atradās arī īstais dokumentu īpašnieks.

Policisti abus vīriešus aizturēja. Izmeklēšanās laikā noskaidrota vēl trešā persona, kura darbojās kā starpnieks starp minētajiem vīriešiem, un arī tika aizturēta.

Aizturētie vīrieši ir dzimuši 1966., 1981. un 1984. gadā un tikai viens no viņiem iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumiem.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess par viltota vakcinācijas sertifikāta iegūšanu vai glabāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu, vai naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu