RNP atklāj iespējamus pārkāpumus ēku uzturēšanas darbu pasūtīšanā; uzņēmums vērsies tiesībsargājošās iestādēs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daudzdzīvokļu mājas Ķengaragā.
Daudzdzīvokļu mājas Ķengaragā. Foto: Lita Krone/LETA

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) atklājis iespējamus pārkāpumus ēku uzturēšanas darbu pasūtīšanā, informēja uzņēmumā.

RNP norāda, ka aizvadītajā gadā ieviesta risku vadības un iekšējās kontroles sistēma, kas ļauj novērst apdraudējumus uzņēmuma klientiem, darbiniekiem, arī uzņēmuma darbībai.

Risku vadības sistēma ļaujot izslēgt arī negodprātīgu rīcību no uzņēmuma darbinieku puses.

RNP, balstoties uz nesen ieviestās sistēmas metodiku, īsteno arī iepriekšējos periodos veikto darbu pārbaudes. Tās laikā pārbaudīti ēku uzturēšanas jomā paveiktie darbi, to apjoms un atbilstība kvalitātes prasībām, kā arī to apjoma atbilstība faktiski nepieciešamajam.

Pārbaudes laikā konstatēta iespējama neatbilstība veikto darbu apjomā, radot aizdomas, ka pasūtīts lielāks darbu apjoms, nekā bija faktiski nepieciešams, norāda uzņēmumā.

Identificējot iespējamās neatbilstības, RNP sāka iekšējo pārbaudi. Pārbaudē aizdomas par iespējamām prettiesiskām darbībām netika kliedētas, tāpēc RNP šodien vērsās tiesībsargājošās iestādēs ar lūgumu izvērtēt identificēto gadījumu un, ja informācija apstiprināsies, sākt kriminālprocesu.

Līdz detalizētai incidenta izskatīšanai RNP nesniedz plašāku informāciju par šo gadījumu.

RNP vadība vairākkārt ir norādījusi, ka uzņēmuma klientiem ir jāsaņem faktiskajām izmaksām un tirgus situācijai atbilstošs, augstas kvalitātes nekustamā īpašuma pārvaldīšanas pakalpojums. Tieši tāpēc 2021.gadā tika vērtētas pārvaldīšanas tāmes un veikts to samazinājums, turpinot izmaksu mazināšanu arī 2022.gadā, kad pārvaldīšanas maksa tika samazināta 70% uzņēmuma klientu, bet piektdaļai māju pārvaldīšanas maksa tika saglabāta 2021.gada līmenī.

Šādu samazinājumu bijis iespējams veikt, balstoties uz administratīvo izmaksu samazināšanu, efektīvas un godīgas iepirkumu sistēmas ieviešanu, kā arī citu efektivitāti paaugstinošu pasākumu ieviešanu.

Kā ziņots, pašvaldībai piederošais RNP 2021.gadā strādājis ar 4,1 miljona eiro peļņu. Uzņēmuma apgrozījums palielinājies par nepilniem 10%, salīdzinot ar 2020.gadu, un bija 61,149 miljoni eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu