Lopkopības uzņēmuma "Pampāļi" apgrozījums pērn pieaudzis par 25%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Lopkopības uzņēmums SIA "Pampāļi" pagājušajā gadā strādāja ar 8,019 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 25% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 34,8% - līdz 2,373 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā atzīmēts, ka 2021.gadā saražotas 1089 tonnas rapša, 10 329,5 tonnas graudu un 10 558,6 tonnas pilnpiena, 33,5 tonnas gaļas un 10 629,6 kubikmetri apaļkoka. Vienlaikus saražota arī elektroenerģija 7727,8 megavatstundu apmērā.

Vadības ziņojumā minēts, ka uzņēmuma finansiālo darbību pērn pozitīvi ietekmēja ilgtermiņā īstenotie stratēģiskie mērķi, kā rezultātā palielinājies ražošanas apjoms no vienas vienības, kā arī papildus palīgnozaru attīstība un produkcijas realizācijas cenu kāpums.

Komentējot pētniecības un inovāciju pasākumus, "Pampāļi" vadība pauž, ka uzņēmums turpina sākto darbu slaucamo govju ganāmpulku produktivitātes kāpināšanai, uzlabojot barības kvalitāti un jaunlopu un govju turēšanas komfortu, kā arī menedžmentu.

Uzņēmuma vadības ziņojumā sniegta informācija, ka ir sasniegts 10 tonnu izslaukums no govs laktācijas periodā un uzņēmums turpina darbu pie slaucamo govju ilgmūžības, lai tas būtu lielāks nekā 3 laktācijas periodi. Kā arī pašpietiekamības nodrošināšanai un risku samazināšanai, kas saistīti ar globālām tirgus svārstībām, uzņēmums īsteno mērķi nodrošināt olbaltumvielu un enerģiju ar pašu saražotu barību.

Vienlaikus, piesaistot investīcijas un pašu līdzekļus, "Pampāļi" plāno arī turpmāk uzlabot saimniecības lauksaimnieciskās ražošanas tehnisko bāzi. Tāpat plānots turpmāk piedalīties Eiropas Savienības strukturālo fondu programmās, lai celtu efektivitāti un uzņēmuma konkurētspēju.

2020.gadā "Pampāļi" strādāja ar 6,417 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 27,1% un bija 1,76 miljoni eiro.

Kompānija "Pampāļi" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3 882 090 eiro. "Pampāļu" lielākais īpašnieks un patiesais labuma guvējs ir Mārtiņš Vaļko, kuram pieder 51% uzņēmuma kapitāldaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu