Video "Progresīvie" nākamnedēļ uz sarunām aicinās "Apvienoto sarakstu" un Nacionālo apvienību (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

"Progresīvie" nākamnedēļ uz sarunām aicinās gan "Apvienoto sarakstu" (AS), gan Nacionālo apvienību (NA), lai pārrunātu iespējamo sadarbību, Latvijas Televīzijas raidījumā raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja "Progresīvo" līderis Kaspars Briškens.

"Manas profesionālās saknes ir diplomātiskajā dienestā. Es ticu sarunai klātienē. Līdz ar to mēs nākamnedēļ uz sarunu aicināsim gan “Apvienoto sarakstu”, gan Nacionālo apvienību,” sacīja Briškens.

Tāpat viņš skaidroja, ka partija strādā pie tā, lai precīzāk prioritizētu tās lietas, kas no viņu perspektīvas būtu valstiski šobrīd steidzamāki uzdevumi.

"Ar “Jauno Vienotību” esam uz vienas lapas faktiski visos jautājumos, tāpēc šādā garā vēlamies turpināt dialogu arī ar citām partijām," viņš piebilda.

Runājot par šīs nedēļas laikā piesauktajām ideoloģiskajām atšķirībām, Briškens skaidroja, ka mīti, kas tika izplatīti priekšvēlēšanu laikā, esot kliedēti. "Mēs uzsveram, ka tādi jautājumi kā tiesiskums, cīņa pret korupciju, cīņa par labu pārvaldību, tie nav ideoloģiski jautājumi – tie vai nu ir, vai nav,"viņš piebilda.

Vēstīts, ka šonedēļ pēc NA un AS tikšanās NA līderis Raivis Dzintars norādījis, ka NA un AS jaunievēlētajā 14.Saeimā neredz citu sadarbības modeli, kas būtu rīcībspējīgs. Abiem politiskajiem spēkiem ir "absolūti vienota pozīcija", ka valdība ir jāveido trīs partijām - JV, NA un AS.

AS politiķis Uldis Pīlēns apstiprinājis Dzintara pausto, ka AS un NA uzskata, ka koalīcija ir jāveido nosauktajām trīs partijām. Politiķis uzsvēra, ka pašlaik nedrīkst zaudēt laiku un koalīcijas veidošanas sarunas ir jāturpina "jau pirmdien".

Savukārt JV līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš savukārt uzsvēris, ka nav neviena nepārvarama šķēršļa četru partiju koalīcijai, kuru veidotu JV, NA, AS un "Progresīvie".

Tāpat ziņots, ka 14.Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza JV, kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība - 16, AS - 15, NA - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10 un "Latvija pirmajā vietā", kura ieguvusi deviņus mandātus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu