"TikTok" ieviesīs jaunu liegumu nepilngadīgajiem lietotājiem (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

“TikTok” liegs nepilngadīgajiem lietotājiem skatīties un translēt saturu tiešraidē. Paredzams, ka nākotnē tikai pilngadīgi lietotāji varēs sūtīt virtuālās dāvaniņas vai iegūt piekļuvi monetizācijas funkcijām, vēsta BBC.

Pagaidām gan nav skaidrs, kā “TikTok” nodrošinās šo ierobežojumu ievērošanu. Šāds lēmums pieņemts tāpēc, ka izcēlies skandāls par nepilngadīgu personu ekspluatāciju. Izmeklētāji noskaidrojuši, ka ir vairāki simti liecību no Sīrijas bēgļu nometnēm. Izmantojot starpniekus, bērni “TikTok” platformā lūguši ziedojumus. Vairāki no viņiem ieguvuši pat 1000 dolāru stundā, taču “TikTok” iekasējis līdz pat 70% komisijas maksā.

Platformas noteikumos norādīts, ka “TikTok” nedrīkst izmantot, tiešā tekstā aicinot dāvināt virtuālās dāvaniņas. Tāpat “TikTok” noteikumi paredz, ka “jānovērš iespējamie draudi, kaitējums un citi riski pret nepilngadīgajiem, kuri izmanto digitālo platformu”.

BBC žurnālisti ziņojuši par vismaz 30 gadījumiem, kad tiešraidēs bijuši redzami Sīrijas bēgļu bērni, kuri lūguši ziedojumus. Neraugoties uz to, “TikTok” atbildēja, ka nevienā no gadījumiem tomēr nav pārkāpti kompānijas noteikumi.

Pēc oficiāla komentāra pieprasīšanas “TikTok” gan bloķēja profilus, par ko iepriekš tika saņemtas sūdzības. “TikTok” paziņoja, ka šāda veida saturs platformā ir aizliegts, tāpat arī komisijas maksa no digitālajām dāvaniņām bijusi krietni mazāka par 70%. Tomēr precīza summa netika nosaukta.

“TikTok” ir pasaulē ātrāk augošais sociālais tīkls. Šīs kompānijas lietotne lejupielādēta vairāk nekā 3,9 miljardus reižu. Kopš 2017. gada kompānija guvusi vairāk nekā 6,2 miljardus dolāru vērtus ienākumus no lietotnē veiktajiem pirkumiem, piemēram, virtuālajām dāvaniņām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu