Krievijas iznīcinātājs izšāvis raķeti Lielbritānijas kara lidmašīnas virzienā, norāda Volless (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Viper-zero/Shutterstock

Krievijas iznīcinātājs pagājušajā mēnesī virs Melnās jūras izšāvis raķeti Lielbritānijas kara lidmašīnas virzienā, ceturtdien paziņojis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Volless.

Krievija to skaidro ar tehnisku kļūdu.

Ministrs parlamentā pavēstīja, ka potenciāli bīstamais incidents noticis 29.septembrī. Tajā bija iesaistīta neapbruņota Lielbritānijas Karalisko gaisa spēku izlūklidmašīna "RC-135 Rivet Joint", kas lidoja starptautiskajā gaisa telpā.

Lielbritānijas lidmašīnai pietuvojās divi Krievijas iznīcinātāji "Sukhoi SU-27", no kuriem viens izšāva raķeti britu lidmašīnas virzienā, taču tā palidoja garām attālumā, kas pārsniedza tiešo redzamību, atklāja Volless.

Viņš piebilda, ka lidmašīnu izsekošana nav neparasta, bet bažas rada raķetes izšaušana.

Volless atklāja, ka izteicis savas raizes par šo incidentu vēstulē Krievijas aizsardzības ministram Sergejam Šoigu un Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšniekam ģenerālim Valērijam Gerasimovam.

Volless uzsvēra, ka Lielbritānijas lidmašīna bija neapbruņota un lidoja pa iepriekš izziņotu maršrutu. Ministrs norādīja, ka bija apdomīgi apturēt patruļas, kamēr nebūs saņemta Krievijas atbilde.

Krievija notikušajā vaino tehnisku kļūdu, un atzinusi, ka incidents noticis starptautiskajā gaisa telpā, atklāja Volless.

Ministrs pavēstīja, ka pēc konsultācijām ar sabiedrotajiem viņš nolēmis atsākt patrulēšanu, bet turpmāk izlūkošanas lidmašīnas pavadīs iznīcinātāji.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu