Daugavpils padomju pieminekļus nenojauca iepirkumā uzvarējušie "Zeļļi Z" (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Padomju pieminekļus Daugavpilī nenojauca SIA "Zeļļi Z", kas bija uzvarējusi Daugavpils pašvaldības izsludinātajā iepirkumā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Rolands Zauers.

Uzņēmumam neesot informācijas par faktisko darbu veicēju un noslēgt līgumu tā arī nav piedāvāts. Par to, ka darbus, iespējams, veiks nedēļas nogalē, Zauers piektdienas vēlā pēcpusdienā uzzinājis no aģentūras LETA.

Kā ziņots, naktī uz pirmdienu Daugavpilī sākta bijušajā Slavas skvērā esošā pieminekļa padomju karavīriem demontāža. Daugavpils ziņu portālā "gorod.lv" šorīt plkst.3 publicēta ziņa, ka nojaukti abi valdības apstiprinātajā sarakstā iekļautie pieminekļi.

Svētdienas vakarā sāktā pieminekļa norobežošana bija iepriekš izziņota. Tā saistīta ar vasarā pieņemto likumu, kas paredz, ka totalitāros režīmus slavinoši objekti valstī jādemontē līdz 15.novembrim.

Valdības apstiprinātajā sarakstā ir iekļauti divi demontējami objekti, kas atrodas Daugavpilī. Viena ir piemiņas vieta Sarkanās armijas karavīriem, kas atrodas 18.novembra ielā, bijušajā Slavas skvērā, bet otrs ir piemineklis Sarkanās armijas 360.strēlnieku divīzijas karavīriem.

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S) ilgstoši centies panākt, lai pieminekļi netiek nojaukti. Pašvaldība nebija publiski izpaudusi sīkākas detaļas par to, kad un kā tiks nojaukti šie pieminekļi.

Savukārt viens no plašāk pazīstamajiem Daugavpils centrā esošajiem padomju okupācijas režīmu slavinošajiem objektiem Dubrovina parkā šajā sarakstā nav iekļauts, jo memoriāla pakājē ir apglabāti padomju armijas virsnieki.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu