LTRK prezidents: Ģeopolitiskā un ekonomiskā situācija nepieļauj neprofesionālu valdības darbu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ģeopolitiskā situācija un situācija ekonomikā nepieļauj neprofesionālu valdības darbu, pirmdien intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

Viņš atzīmēja, ka valdībai, lemjot jautājumus, kas ir saistīti ar tautsaimniecību, ir jāiesaista biznesa organizācijas, jākonsultējas, jo neviens nevar būt eksperts pilnīgi visās jomās.

"Ir svarīgi, ka iesaista, ka pakonsultējas ar tiem, kas tajā orientējas un dara, un pēc tam pieņem lēmumu. Bīstamāka ir situācija, kad ministrs vai kāds politiķis pieņem, ka viņš zina visu, ir gudrāks par visiem. Protams, gala vārds ir ministram, bet ir svarīgi, ka pirms tam tiek ievākta informācija no tirgus," pauda Rostovskis.

LTRK prezidents atzīmēja, ka iepriekšēja valdībā šāda kārtība īsti nebija. "Iepriekšējais parlaments un arī valdība bija diezgan populistiska un daļēji neprofesionāla. Arī ar premjeru sadarbība nebija tā labākā - epizodiski jā, bet kopumā nebija tā labākā," teica Rostovskis.

Viņš arī pauda, ka iepriekšējā valdībā "Jaunajai vienotībai (JV) bija mazākums, taču šajā Saeimā JV ir ieguvusi vēlētāju lielāko atbalstu. "Iepriekšējā valdībā JV bija mazākums, un premjeram bija daļēja argumentācija, ka viņš tā kā satur valdību kopā, ka tik nesagāžas, kā moderators. Taču šobrīd sabiedrība JV ir iedevusi vislielāko mandātu. Karogs rokā. Šobrīd vairs nevar attaisnoties, ka mēs kaut ko nevaram, jo kāds kaut ko. Šeit būs patiesības brīdis, vai nu var, vai nevar," sacīja Rostovskis.

Viņš uzsvēra, ka šobrīd ģeopolitiskā situācija un situācija ekonomikā ir tāda, ka neprofesionāla valdības darbība nav pieļaujama.

Vienlaikus attiecībā uz plāniem veidot Enerģētikas ministriju LTRK prezidents norādīja, ka ir svarīgi koncentrēties uz enerģētikas jautājumu, taču to ir iespējams darīt vairākos veidos. "Tas vairāk ir menedžmenta jautājums. Personīgi neesmu ne par, ne pret. Var būt dažādi risinājumi," sacīja Rostovskis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu