Kā apturēt matu izkrišanu?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Matu izkrišana var būt īslaicīga vai pastāvīga. Tas var būt iedzimtības, hormonālo izmaiņu, medicīnisku traucējumu vai normālas novecošanas procesa rezultāts. Tā var radīt raizes un iedragāt pašapziņu. Uzziniet cēloņus un to, kā variet novērst šo radušos problēmu.

Matu izkrišanas cēloņi

Nav šaubu, ka matu izkrišana liek justies briesmīgi, lai gan kādreiz šī bija tabu tēma, tagad par šo problēmu tiek runāts brīvi. Izcelsim dažus no galvenajiem iemesliem un to, kā Tangle Teezer matu suka var palīdzēt.

Matu kutikulas

Atgriežoties pie pašiem pamatiem, ir svarīgi atzīt, ka matu kutikulai ir galvenā nozīme. Matu stiebrs sastāv no daudziem slāņiem, bet tieši kutikula ir pirmā aizsardzības līnija, kuru visvairāk ietekmē kosmētiskās procedūras. Šīs šūnas nodrošina aizsardzību, piešķirot matam izturību. Tās darbojas, lai novērstu matu iekšējās struktūras bojājumus, kā arī palīdz kontrolēt ūdens saturu. Katra kutikulas šūna pārklājas - gluži kā dakstiņu jumts. Ja tās ir raupjas, gaisma dabiski tiek lauzta, nevis atstarota, tāpēc mati izskatās blāvi un trausli. Kutikulas ir ļoti jutīgas pret ārējiem faktoriem. Pārmērīgs karstums, ķimikālijas, pārmērīga ķemmēšana var bojāt kutikulu. Matu spīdumu piešķir plakanas kutikulas šūnas.

Kāpēc matu izskats ir tik svarīgs?

Labi mati ir veselības, vitalitātes un spēka pazīme. Atzīsim, ka mati ir viena no pirmajām lietām, ko pamanām cilvēkos. Kad mati izkrīt, tie kļūst plānāki, tas mūs ļoti ietekmē. Mēs jūtamies mazāk pievilcīgi. Galu galā matu izkrišanas sekas ir postošas. Tas atņem pārliecību un dažos gadījumos arī identitāti.

Matu izkrišanas cēloņi

Matu izkrišanai ir daudz iemeslu - 1 no 3 sievietēm kādā dzīves posmā cieš no straujas matu izkrišanas. Papildus ģenētiskai jutībai matu izkrišana parasti ir kādas saslimšanas blakusefekts. Pirmais, kam Jūs variet zvanīt, ja Jūs uztrauc matu izkrišana, būtu konsultēties ar ārstu. Simptomi, lai zvanītu ir šādi:

  • Uztura trūkums. Uzturs ir ļoti svarīgs veseliem matiem, un zems dzelzs līmenis var veicināt matu izkrišanu.
  • Novecošana. Novecojot mati dabiski kļūst plānāki. Šūnas, kas replicējas, lai veidotu matus, laika gaitā kļūst lēnākas.
  • Stress vai traumas. To sauc par triecienveida matu izkrišanu, un to var izraisīt emocionāla, fiziska vai psiholoģiska trauma. Parasti tas izzūd 4 līdz 6 mēnešu laikā.
  • Hormoni. Daudzām sievietēm matu blīvums var mainīties, lietojot kontracepcijas tabletes.
  • Medikamenti un slimības.

Kādu matu suku izvēlēties, lai mazinātu matu krišanu?

Kad mati sāk izkrist, cilvēki bieži baidās tos ķemmēt vai ieveidot, lai tie neizkristu vēl vairāk. Turpmāku matu izkrišanu var pastiprināt mehāniskas darbības. Tas nozīmē bojājumus, ko izraisa agresori, kā karstie instrumenti, piemēram, taisnotāji, un skarbu krāsošanas procedūru izmantošana. Nepareiza matu suka var palielināt berzi, vājinot un sašķeļot matu kutikulu. Ķemmēšana ar Tangle Teezer smalku matu suku matus izķemmēs bez vilkšanas un laušanas, pateicoties mīkstajiem elastīgajiem zobiņiem.

Kā pārvaldīt matu izkrišanu?

Matu izkrišana un lūšana ir daļa no ikdienas. Vidēji dienā mums izkrīt aptuveni 50-100 matu šķipsnu.

Par laimi, Kérastase ir radījusi Genesis, lai palīdzētu risināt šo biežo matu problēmu, tādējādi atvieglojot matu kopšanas darbu. Ja esiet vainīgs, ka lietojiet karstuma ierīces bez aizsardzības, tagad ir īstais laiks atjaunināt matu kopšanas paradumus, lai uz visiem laikiem samazinātu matu izkrišanu un bojājumus.

Citi veidi, kas var palīdzēt apturēt matu izkrišanu, ir sabalansēta uztura lietošana. Jums vajadzētu uzņemt daudz vitamīnu un uzturvielu, lai nodrošinātu matiem (un ķermenim) nepieciešamo uzturu, lai tie būtu veseli un spēcīgi. Iepazīstieties ar Genesis - pirmo divkāršās pretnovecošanas iedarbības matu kopšanas līdzekļu klāstu, kas piedāvā unikālu risinājumu matu izkrišanai, īpaši izstrādāts novājinātiem matiem ar noslieci uz izkrišanu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu