Eurostat: ražotājcenas Latvijā gada laikā pieauga par 57,9%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijā rūpniecības ražotājcenas oktobrī salīdzinājumā ar 2021. gada desmito mēnesi palielinājušās par 57,9%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" piektdien publicētie dati.

Straujāks kāpums starp visām ES dalībvalstīm reģistrēts vien Ungārijā (+68%) un Slovākijā (+59,3%). Lietuvā ražotājcenas palielinājušās par 45,9%, bet Igaunijā – par 31,7%.

Kāpums oktobrī fiksēts visās ES dalībvalstīs, izņemot Īrijā, kur ražotājcenas sarukušas par 17,2%.

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji ražotājcenas oktobrī salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pērn pieaugušas par 31,2%, bet eirozonā – par 30,8%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi – septembri - ražotājcenas ES oktobrī samazinājušās par 2,5%, bet eirozonā – par 2,9%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi ražotājcenas samazinājušās 13 ES dalībvalstīs, no kurām straujākais kritums bijis Īrijā (-32,5%), Bulgārijā (-8,8%) un Dānijā (-5,5%), bet lielākais pieaugums fiksēts Grieķijā (+9,6%), Ungārijā (+6,2%) un Beļģijā (+2,8%). Latvijā ražotājcenas oktobrī salīdzinājumā ar septembri samazinājušās par 0,2%, Igaunijā tās sarukušas par 0,9%, bet Lietuvā reģistrēts kāpums par 2,1%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu