Raidījums: policija pieņem, ka trīsgadnieci Krāslavā nogalinājusi piedzērusies māte (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Bērnu ratiņi. Ilustratīvs attēls.
Bērnu ratiņi. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

"Visticamāk, ir notikusi slepkavība un vainīgā ir 1996. gadā dzimusī māte," Latvijas Televīzijai (LTV), komentējot Krāslavā notikušo traģēdiju, kurā dzīvību zaudēja trīs gadus veca meitene, paudusi Valsts policija, atzīstot, ka māte, iespējams, nozieguma naktī bijusi alkohola reibumā, par ko jau iepriekš viņai tika atņemtas aizgādnes tiesības.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) 4. decembrī saņēma izsaukumu uz daudzdzīvokļu namu Krāslavā, kur kāda ģimene ziņoja, ka no gultas otrā stāva ir nokritusi trīs gadus veca meitenīte. Ierodoties notikuma vietā, NMPD konstatēja 2019. gadā dzimuša bērna nāvi un uz notikuma vietu tika izsaukta Valsts policija. Ierodoties notikuma vietā, likumsargi konstatēja, ka pret bērnu, iespējams, ir veikts noziedzīgs nodarījums.

Krāslavas iecirkņa amatpersonas notikuma vietā atrada un izņēma lietiskos pierādījumus, kuri, visdrīzāk, norāda, ka mirušais bērns pakļauts vardarbībai. Policija atzīmēja, ka minētajā ģimenē aug vēl trīs bērni no viena līdz 6 gadu vecumam.

Aizdomās par bērna slepkavību notikuma vietā aizturēta bērna māte – 1996. gadā dzimusi sieviete un bērna tēvs – 1993. gadā dzimis vīrietis.

Personas jau vairākkārt esot nonākušas policijas redzeslokā par dažāda rakstura pārkāpumiem.

"Mūsu redzeslokā viņa ir bijusi, bet ne saistībā ar vardarbību ģimenē, vardarbību pret bērniem. Notikumi bija saistīti ar pārmērīgu alkohola lietošanu un līdz ar to arī citiem notikumiem, piemēram, suicīda mēģinājumiem," stāstīja Valsts policijas Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Artūrs Plinta.

Pirmdien, 5. decembrī, Daugavpils tiesa bērna mātei piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Krāslavas novada bāriņtiesā informēja, ka jaunākais bērns nodots aprūpē vecmammai, bet divi vecākie atrodas krīzes centrā. Mirusī meitene kopš septembra neapmeklēja bērnudārzu.

“Par šo jautājumu pati ar bērna māti runāju. Viņa paskaidroja, ka sakarā ar to, ka cenas tagad ir paceltas par bērnudārzu un daudzbērnu ģimenēm nav atlaides nekādas uz doto brīdi, tā kā viņai ir bērns, kurš ir mājās ar viņu, viņa teica: “Man izdevīgāk paturēt arī to bērniņu mājās",” stāstīja Krāslavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Ilona Bidzāne.

Bāriņtiesā apgalvo, ka ne no bērnudārza darbiniekiem, ne ģimenes kaimiņiem sūdzības par iespējamu vardarbību nebija dzirdējuši. Mātei pirms diviem gadiem bija atņemtas aizbildņa tiesības sakarā ar alkohola lietošanu. Bet pēcāk problēmas novērstas, vērtēja bāriņtiesā.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Šobrīd policija turpina izmeklēšanu.

Aizdomās par trīs gadus vecas meitenītes iespējamu slepkavību aizturēta un vēlāk arī apcietināta viņas māte. Sievietei savulaik bāriņtiesa jau bija atņēmusi aizgādņa tiesības alkohola lietošanas dēļ, un arī nozieguma naktī viņa, iespējams, bijusi reibumā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu