"LDz Cargo" sācis nodrošināt kravu pārvadājumus Igaunijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitasuzņēmums SIA "LDz Cargo", pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas un infrastruktūras līguma noslēgšanas, šonedēļ veica pirmos kravu pārvadājumus Igaunijas teritorijā, informē LDz pārstāvji.

"LDz Cargo" saņēmis Eiropas vienoto drošības sertifikātu pārvadājumiem Igaunijā, kā arī noslēdzis infrastruktūras izmantošanas līgumu ar Igaunijas dzelzceļa uzņēmumu "Eesti Raudtee", vēst kompānijā.

Pēc LDz pārstāvju minētā, šobrīd ir sākti pārtikas eļļas pārvadājumi pa dzelzceļu un 2023.gadā plānots pārvadāt aptuveni 200 000 tonnu šī produkta. Turklāt, ņemot vērā, ka "LDz Cargo" pašlaik turpina intensīvas darba sarunas ar vēl vairākiem potenciālajiem klientiem Igaunijā, paredzams, ka tuvākajā nākotnē pieaugs arī citu pārvadāto kravu apmēri šajā reģionā.

Līdz ar darbības efektivitātes veicināšanu, viena no LDz koncerna pēdējo gadu būtiskajām prioritātēm ir mērķa tirgu un kravu segmentu diversifikācija un kravu pārvadājumu apmēru palielināšana, norāda kompānijā.

LDz valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs atzīmē, ka pēdējo gadu laikā LDz ir īstenojis būtiskas pārmaiņas, gan optimizējot uzņēmuma tehnoloģiskos un iekšējos procesus, gan strādājot pie kravu apmēru palielināšanas, kravu segmentu diversifikācijas un arī darbības sākšanas jaunos mērķa tirgos.

"Darbs pie visu nepieciešamo atļauju saņemšanas iekšzemes kravu pārvadājumu sākšanai Igaunijā sākās pagājušā gada pirmajā ceturksnī, un, šonedēļ sākot kravu pārvadājumus mūsu kaimiņvalstī, mēs varam būt gandarīti par ieguldītā darba pozitīviem rezultātiem un turpināt aktīvi piesaistīt jaunus klientus un kravas arī šajā mērķa tirgū," min Kleinbergs.

Kompānijā norāda, lai sāktu kravu pārvadājumus Igaunijā, LDz ir saņēmis nepieciešamās atļaujas, kā arī noslēdzis līgumu par infrastruktūras izmantošanu ar Igaunijas dzelzceļa kompāniju. Turklāt, ņemot vērā to, ka Igaunijas teritorijā lokomotīvju mašīnistiem ir jāpārvalda igauņu valoda, "LDz Cargo" ir noslēdzis sadarbības līgumu ar Igaunijas dzelzceļa pārvadātāju "GoRail", nodrošinot tā lokomotīvju vadītāju pieejamību "LDz Cargo" vajadzībām.

Jau vēstīts, ka "LDz Cargo" apgrozījums 2021.gadā bija 144,363 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2020.gadā, bet kompānijas peļņa bija 7,054 miljoni eiro pretstatā zaudējumiem 2020.gadā.

"LDz Cargo" ietilpst "Latvijas dzelzceļa" koncernā, un nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu