Bērnu slimnīcas fonds aicina ziedot hroniski slimu bērnu atbalstam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Bērnu slimnīcas fonds (BSF) aicina piedalīties projektā "Piepildi bērna sapni" hroniski slimu bērnu atbalstam, informēja BSF Komunikācijas projektu vadītāja Linda Anna Dāldere.

Viņa skaidroja, ka no pērnā gada 30.decembra BSF interneta vietnē atvērta jauna sadaļa "Piepildi bērna sapni", kas aicina sabiedrību iesaistīties, lai atbalstītu un iepriecinātu hroniski slimus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pacientus.

Ideja par šāda projekta realizāciju Latvijā radās BKUS Pacientu pieredzes daļai, iedvesmojoties no ārvalstu piemēra, kur veiksmīgi darbojas sabiedrības atbalsta piesaistes platformas hronisku slimību pacientiem. BKUS Pacientu pieredzes daļas projektu vadītāja Austra Straume norādīja, ka bērniem, kam ikdienā jāsadzīvo ar hronisku slimību, nepieciešamība pēc terapijas, medikamentu un dažādu medicīnas ierīču lietošana, neziņa un satraukums, kā arī nogurums no šīs ikdienas, var likt piemirst par pārējiem tik ierasto "pasapņošanu". Viņas vērtējumā, projekts mudinās "pacientus ar hroniskām saslimšanām sapņot, bet sabiedrības rokās būs šos sapņus padarīt par realitāti un ļaut mazajiem un lielajiem varoņiem uz mirkli aizmirsties un izbaudīt kādu sen kārotu lietu vai piedzīvojumu".

Veselības aprūpes risinājumu kompānijas "Roche Latvija" pārstāve Eva Marksa skaidroja, ka projekta "Piepildi bērna sapni" mērķis ir sagādāt prieku, radīt nozīmīgas atmiņas un sniegt cerību bērniem ar dzīvībai bīstamām slimībām, kuri ārstējas BKUS.

Projektā jau iesaistījušās un bērnu sapņus pieteikušas trīs ģimenes, kuru bērni sirgst ar primāro imūndeficītu, pirmā tipa cukura diabētu un leikēmiju. Kaut gan visi šie bērni vairāk par visu vēlētos kļūt veseli un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, diendienā neraizējoties par slimību, katram ir vēl kāds lielāks vai mazāks sapnis, kas dotu iepriecinājumu, spēku un cerību nākotnei - ceļojums, īpašs sacensību skrejritenis un rotaļu drons.

BSF vadītāja Liene Dambiņa atzina, ka ilgstoši slimot ir fiziski un emocionāli ļoti smagi gan bērnam, gan viņa ģimenei, tamdēļ ikviena lieta, ko varam darīt, lai iepriecinātu bērnu, uzlabot viņa pašsajūtu, ir ārkārtīgi svarīga. Viņa uzsvēra, ka arī slimojot, bērni paliek bērni, un projekts "Piepildi bērna sapni" ir lieliska iespēja parūpēties, lai arī hroniski slimie bērni turpinātu piedzīvot bērnību, neraugoties uz grūtībām, ar kādām viņiem jau tik agrā vecumā ir jāsastopas.

Pieteikt bērna sapni, aizpildot elektronisko anketu BSF interneta vietnē, aicināts jebkurš BKUS hronisko pacientu tuvinieks, pievienojot bērna likumiskā pārstāvja piekrišanas formu. Tālāk pieteikumu izskatīs BSF sadarbībā ar BKUS, un apstiprināšanas gadījumā sapnis tiks publicēts ziedojumu vākšanas platformā, kur jebkurš varēs ar to iepazīties un ziedot, vai pieteikties sapņa piepildīšanai.

Gadījumā, ja kāds pieteiksies sapni piepildīt bez maksas, vai ziedojumi netiks pilnībā izlietoti, saziedotie līdzekļi tiks novirzīti citu bērnu sapņu piepildīšanai īpaši steidzamos gadījumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu