"Netflix" vadība pieredz nozīmīgas pārmaiņas

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

“Netflix” līdzdibinātājs Rīds Heistings pametis kompānijas izpilddirektora amatu, kurā bija 25 gadus. Heistinga vietā stāsies viņa partneri Teds Sarandoss un Gregs Pīterss, vēsta “Bloomberg”.

Sarandoss, kurš jau līdz šim bija uzņēmuma līdzvadītājs, ir “Netflix” pārstāvis Holivudā. Pīterss iepriekš bija uzņēmuma operacionālais direktors, kurš atbildēja par produktu izstrādi un reklāmu.

“Mūsu direktoru padome jau vairākus gadus apspriež plānus, kā darīt mūsu pēctečiem. Arī kompāniju dibinātājiem ir jāattīstās. Es lepojos ar mūsu pirmajiem 25 gadiem un ar nepacietību gaidu nākamos 25 gadus,” rakstīja 62 gadus vecais Heistings.

Sekojot “Amazon” dibinātāja Džefa Bezosa un “Microsoft” dibinātāja Bila Geitsa piemēriem, Heistings, lai arī atkāpsies no kompānijas vadītāja amata, saglabās vietu “Netflix” direktoru padomē, raksta “Financial Times”. Heistings paziņoja, ka vēlas vairāk laika veltīt labdarībai, taču koncentrēsies arī uz to, lai arī turpmāk “Netflix” akcijas būtu labā stāvoklī.

Pēc 2022. gada ceturtā ceturkšņa datiem, “Netflix” abonentu skaits pieaudzis līdz 7,7 miljoniem lietotāju, kas ievērojami pārsniedz iepriekšējās prognozes. “Netflix” peļņa no oktobra līdz decembrim bija 55,28 miljoni dolāru.

Uzņēmuma ienākumi pieauguši par 1,8%, un pašlaik sasniedz 7,85 miljardus dolāru, salīdzinot ar 7,71 miljardu dolāru analoģiskā periodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu