BiSmart Biznesa forums 2023 ⟩ Ekonomists Gašpuitis: Lielākais izaicinājums Latvijas ekonomikai ir ģeopolitiskā vide

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pilt videost

Lielākais izaicinājums Latvijas ekonomikai ir ģeopolitiskā vide, no kuras izrietēs tas, kā jutīsies sabiedrība un uzņēmēji, sarunā ar TVNET žurnālistu Artūru Bikovu biznesa konferencē "BiSMART Biznesa forums 2023" pauda SEB bankas ekonomists Dainis Gašpuitis.

"Aplūkojot pēdējos 10 gadus, mēs redzam, ka uzņēmējos aizvien valda iepriekšējās krīzes piesardzība. Tāpat mēs daudz runājam par to, ka pēdējos gados sākam ievērojami atpalikt no Lietuvas un Igaunijas," pauž ekonomists, piemetinot, ka lielākais izaicinājums ir tas, lai uzņēmēji šajos sarežģītajos apstākļos būtu gatavi turpināt aktīvi investēt. "Ja mēs neinvestēsim, tad pilnīgi noteikti šī atpalicība tikai pieaugs."

Gašpuitis uzsver, ka nav "viena maģiska slēdža", kas ļautu atpalicību mazināt, jo tas ir komplekss jautājums un ir jāsakārto virkne jomu, piemēram, rūpniecība, nekustamo īpašumu joma, pakalpojumi u.c. 

"Transformācijas ir [jāveic] daudz un dikti. Mēs redzam, ka ambīcijas un vadlīnijas nāk arī no valdības, bet tām īsti neseko finansējums," tā eksperts.

Visu sarunu skaties video!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu